c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

„Chiar și un om extrem de bogat în bani, fără cărți este un om sărac sufletește”

Importanța Cărților, așa se intitulează scrisoarea Mariei Izabela Scoruș din comuna Jitia

Pentru început, ce sunt cărțile? Pentru mine, cărțile sunt o comoară intelectuală. Ne ajută să ne cultivăm inteligența și sufletul. Cărțile ne ajută să ne dezvoltăm vocabularul, dar cel mai important aspect este că ne îmbogățesc imaginația. Când citim o carte, ne punem în pielea unui personaj imaginar și începem să călătorim prin povestea acestuia de parcă ar fi a noastră. Un om care nu citește este cel mai probabil un om necultivat. Chiar și un om extrem de bogat în bani, fără cărți este un om sărac sufletește.

Cărțile sunt un izvor de cunoaștere și imaginație. Doar imaginați-vă cât suflet pune autorul în Creația lui și cu câtă sudoare ajunge cunoscut.

Citind o carte străbați lumi mai pe care nu le-ai putea descoperi în realitate, lumi în care adevărul se diluează și lucrurile  ce reprezintă incredibilitatea și frumusețea ajung la apogeu. Cititul poate este un simplu hobby pentru unii, dar pentru mine este un lucru extraordinar. Spre deosebire de film, în cărți îți lași imaginația să izvorască și să creezi propria lume și propriile personaje. Vreau să arăt tuturor că cititul este o artă și că ne va ajuta mereu indiferent de domeniu. (Maria Izabela Scoruș)

Maria Izabela Scoruș este elevă în clasa a VI-a la Școala gimnazială Jitia, și ne-a trimis această scrisoare pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu”, fiind încurajată de profesoara Dobrița Fifere.

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!

Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere