c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

Copiii din sate ne scriu: „Nu îmi închipui o lume fără școală, fără o poezie, fără o poveste”

Ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista cărțile?

Mariana-Mădălina Serea este elevă la școala satului Plopu

Mă gândesc că lumea ar fi tristă și neștiutoare.

Ce întrebare! Cum să dispară cărțile!?

Nu îmi închipui o lume fără școală, fără o poezie, fără o poveste. Ar fi o lume goală, ar fi o lume încremenită, o lume tristă. Copiii nu ar mai merge la școală, nu ar ști să citească, să scrie, să socotească.

Ce s-ar întâmpla cu ei fără cărți? Visurile lor ar fi distruse! Dacă nu ar putea învăța, nu ar deveni: învățători, polițiști, avocați.

Cărțile sunt un dar de la Dumnezeu, un dar minunat!

Îți mulțumesc, dragă Cărțilă, că exiști pe lume!”

Scrisoare primită de la Mariana-Mădălina Serea, elevă în clasa a III-a, la Școala Primară din satul Plopu, comuna Gura Caliței, profesor coordonator Mihaela Plăcintă, pentru Concursul de scriere creativă „Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu”, organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”.

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro! Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Mai multe detalii despre concurs găsiți aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere