c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

„Copilul care citea” Povestea bunicului meu

A  fost odată o familie foarte săracă care avea un băiețel. Ei  trăiau înconjurați de dealuri pline de pajiști frumoase, dar departe de ceilalți oameni. Pentru a ajunge la școală, copilul trebuia să mergă mult pe jos.

Băiețelul lua de la biblioteca școlii adesea cărți să citească. Părinții lui aveau nevoie de ajutorul lui în gospodărie și nu-l lăsau să zăbovească. Însă băiețelul iubea atât de mult cărțile încât lua în trăistuța sa câte o carte când mergea cu oițele. 

Lui îi plăcea să cunoască tainele ascunse în cărti și să  învețe, dar părinții lui, pentru că erau multe treburi de făcut, doar seara, la lumina lumânării, îl lăsau să-și facă temele. C:\Users\IULY\Desktop\Octavian\20201012_210306.jpg

Pentru că avea rezultate bune la școală, voia să meargă la liceu, dar părinții nu aveau destui bani. Așa că tânărul a muncit în fiecare vară ca zilier pentru a-și cumpăra haine și rechizite și în timpul școlii învăța foarte bine pentru a lua bursă. Dacă nu ar fi reușit să obțină acești bani era obligat să abandoneze școala fiindcă nu ar fi avut cu ce să cumpere mâncare. 

  După multă trudă a reușit să termine toate etapele pentru a-și urma profesia pe care și-a dorit-o.  Avea un salariu bun și din banii care îi avea a construit o casă mai bună pentru părinți și și-a luat mașini frumoase. 

Și am încălecat pe o șa și v-am spus povestea… bunicului meu.

Nu uitați copii, dacă veți citi mult veți ajunge ca el bogat!

(Octavian Măciucă)

Scrisoare trimisă de elevul Octavian Măciucă Octavian, 9 ani,  de la Școala Gimnazială Spulber, în cadrul concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”. Octavian este pasionat de jocurile Lego și îi place să se plimbe cu bicicleta, și să citească volumele  din colecția ,,Jurnalul unui Puști” și orice alte cărți din care să afle lucruri noi. 

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!

Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere