De prin politica

Cotidiene politicești

Mirela Bizna

Mirela Bizna

Mirela Bizna

Dacă PSD-ul pare paralizat  în așteptarea sentinței finale de la Cluj privitoare la soarta liderului său, Marian Oprișan, în PNL noaptea cuțitelor lungi a reglărilor de conturi tinde să se transforme într-o noapte… polară. Nu se mai termină cu coteriile și trădările între ei, cu urile și invidiile lor mici îndreptate unul împotriva altuia, cu poftele lor de a lua locul PSD în cheltuirea fără cap a banului public. Faptul că nu se respectă ei între ei nu ar fi o problemă, dar să nu respecți nici o regulă de joc este o problemă. Pentru că ceea ce faci în interior te definește și asta vei face și dacă ajungi la putere.

În rest e pur și simplu amuzant să privești cum cei care acum doi ani erau colegii lui Trășculescu la PDL, iar mai amu un an declarau și jurau fidelitate PMP-ului și liderilor săi Traian Băsescu și Elena Udrea, au părăsit cu toții corabia marinarului și s-au întors sub pulpana căprarului Blaga. Deputatului Secară îi puțea damful de PSD al PDL-ului, îi întorcea sensibilul stomac pe dos doar vederea lui Blaga perceput, și înfierat ca atare, ca produs toxic al blatului cu Ponta , Dragnea și ai lui. Alte nume? Nicu Tănase fostul șef județean al băsiștilor de mînă forte care preconiza vărsarea PDL în PMP, sau Daniela Oprea și Daniel Pancu, și ei șefi ai organizației municipale. Deh, astea-a convingerile omului și cu el nu-i de glumit…

În schimb PMP-ul, mai dinamic și mai determinat, și-a și stabilit o nouă conducere la Focșani în locul celei emigrate la portocalii, în distinsa persoană a dnei Mirela Bîznă venită și dumneaei  tocmai …de la PDL-ei. Oare și în lumea politică o fi ca la fotbal,  că prea parcă asistăm la un adevărat intermecato cu transferurile lui cu tot? Cu siguranță dna Bîznă va fi și candidata la primăria Focșani a partidului că doar nu luptăm pentru jucării. Punctul slab e traseul doctrinar  PSD-PDL-PNG-PDL-PPDD-FC-PMP, un adevărat și slalom, dar și maraton, al orientării politice. Punctul tare e dat de renumele cîștigat în toiul aprigelor bătălii politice, doamna de fier, unde s-a distins prin franchețe, combativitate și justețea punctelor de vedere expuse. O candidată redutabilă pe strîmtul culoar de dreapta al carosabilului politic. O concurentă reală și pe măsură pentru „tehnocrații” pur sînge ai PNL, dnii Ionuț Ștefan și Tudorel Trofin.