c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

Cum a început să citească fetița care stătea toată ziulica pe telefon

Cartea neprețuită, așa se intitulează povestea trimisă de Mihaela din cătunul Poiana Stoichi

Era o zi frumoasă de toamnă , iar Elenei, o fetiță drăguță de 12 ani , îi plăcea să stea pe telefon . Venea de la școală , își făcea temele și imediat țac-pac pe telefon . Toată ziulica pe telefon. Chiar dacă avea un raft deasupra patului roz cu sclipici mov plin cu cărți frumoase ea nici nu le băga in seamă în seamă , nu o interesa deloc . Chiar dacă mama ei, Miranda, îi aducea în fiecare zi câte o carte mai frumoasă , ea o lua și o punea pe raftul cel prăfuit .

Într-o zi , mama ei îi cumpărase o carte în care se povestește despre o fetiță la fel ca Elena , căreia îi plăcea să stea pe telefon fără oprire.

-Elena , ghici ce ți-am adus !

-O nouă husă pentru telefon ?

-Nu! Altceva și mai bun decât o husă .

-Un nou telefon?

-Nu, nici asta !

-Păi atunci , ce mi-ai adus ?

-O carte foarte frumoasă , în ea este vorba despre o fetiță ca tine .

-Wow, ce drăguț!, spuse ea ironic.

-Pune-o tu , te rog pe raft!

-Știam că o să faci asta : din această cauză , eu îți confisc telefonul până citești cartea aceasta .

-Nuuuuuu!

Dupa ceva timp fetița se plictisea așa tare încât a zis ca ce s-ar putea întâmpla rău dacă ar citi cartea. Și a început să citească , cu greu și silă la început , dar după aceea nu se mai putea opri . A stat în camera ei citind cinci ore la rând fără oprire . Mama ei s-a dus să verifice dacă totul e bine . Când a deschis ușa , a avut o supriză: a văzut-o pe Elena citind întinsă pe covorul pufos și gros. Și de atunci fata a prețuit orice carte cât de mică sau mare era ea.

(Mihaela Colniceanu, sat Poiana Stoichi, comuna Vintileasca)

Aceasta este scrisoarea pe care Mihaela Colniceanu i-a trimis-o lui #Cărțilă în cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020. Mihaela este elevă în clasa a V-a Școala Gimnazială ”Regina Maria” Vintileasca și îi place mult să citească, mai ales de când Caravana de lectură pentru copiii din sate a poposit și în sătucul ei, Poiana Stoichi.

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro! Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Mai multe detalii despre concurs găsiți aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere