Proiectele Vrancea Altfel

Dezbatere pe teme europene la Focșani cu jurnalistul Ovidiu Nahoi

afis-dezbatere-vrancea-altfel-ueCOMUNICAT DE PRESĂ: “Impas european. Solutii europene?”

Ne pasă că ne pleacă doctorii, că ne emigrează tinerii? Că materia cenușie românească se stabilește în alte țări europene? Ne interesează de ce românii plecați la muncă în străinătate nu prea se mai întorc acasă? Ne privește și pe noi BREXIT-ul? Ne afectează vreun fel? Ne asumăm faptul că suntem parte a Uniunii Europene sau doar stăm cu mâna întinsă la firimiturile bugetului UE pe care nici măcar nu știm să îl cheltuim așa cum trebuie? Sunt multe întrebări care lipsesc de pe agenda publică și despre care în mass-media se scrie prea puțin. Alternativa este să le discutăm live.

Așa cum v-a obișnuit, blogul de atitudine civică VranceaAltfel.ro promovează dialogul, dezbaterea publică, atât de lacunare la noi, și vă invită la o discuție pe teme europene la Focșani. Invitatul nostru special este cunoscutul jurnalist Ovidiu Nahoi, redactor șef  RFI România. Întâlnirea are loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, în sala mică, sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11.00.

Temele de discuție sunt: Migranți. Terorism. Brexit. Rusia. Euro. Piața muncii. Și alte crize.

Sunteți invitați alături de noi și de partenerii noștri (Ateneul Popular  „Mr. Gh. Pastia” și SC CONTLIV Expert SRL Focșani) la această (euro)dezbatere. Partenerii media ai evenimentului sunt Ziarul de Vrancea și Emigrantul.it.

Credem că genul acesta de întâlniri va  ajuta la dezvoltarea simțământului comunitar, la o mai bună înțelegere a realității europene, dar și la o mai atentă alegere a carierei profesionale sau școlare, de exemplu, pentru cei tineri.

Vă așteptăm alături de noi!

Silvia Vrînceanu – Asociația de Tineret “Eu, tu și ei”

Dan Nichita – blogul VranceaAltfel.ro

Cine este Ovidiu Nahoi

nahoiPentru cei care citesc Dilema Veche și nu numai, Ovidiu Nahoi, în prezent redactorul-şef al Radio France International România, este jurnalistul care ne ține la curent cu actualitatea europeană, cea din UE. Mereu ne aduce aminte că UE suntem și noi, iar problemele UE sunt și problemele noastre. În viziunea sa o Românie mai bine integrată în spațiul european înseamnă o Românie mai civilizată, mai dezvoltată, mai democrată. “Aștept cu nerăbdare să ajung la Focșani pentru o discuție sinceră și realistă despre lucruri cu adevărat importante pentru noi. Într-o lume imprevizibilă și într-un spațiu public în care dezinformarea își face loc tot mai mult, avem nevoie mai mult ca niciodată să vorbim direct și să ne privim în ochi. Vom discuta relaxat și vom schimba opinii, astfel încât, la sfârșit, să putem spune cu toții că am avut de câștigat.”, ne-a transmis jurnalistul Ovidiu Nahoi.

Născut pe 5 noiembrie 1966, Ovidiu Nahoi are o experiență vastă în presa românească. Și-a început cariera la în 1991 ca jurnalist la Uniplus Radio, dar a deținut și funcții de conducere la Evenimentul Zilei și Adevărul, între anii  2001 și 2009. În perioada 2009-2010 a fost redactor-șef al revistelor Historia și Foreign Policy Romania, pentru ca între 2010 și 2012 să fie conducătorul Biroului Adevărul Holding Bruxelles. În paralel, a lucrat și în televiziune, fiind Realizator la TV Money Channel și TVR2. Din primăvara acestui an este Redactor șef RFI Romania (http://www.rfi.ro). A fost moderatorul a numeroase conferințe pe teme europene organizate de reprezentanța Comisiei Europene la București și Reprezentanța Parlamentului European la București. Ovidiu Nahoi a fost premiat de nenumărate ori pentru munca sa. În 1999 a obținut Premiul Clubului Român de Presă pentru Promovarea Democrației. În 2014 a primit Premiul de Excelență al Institutului European din România pentru promovarea valorilor europene, iar în 2015 i s-a înmânat Premiul de Excelență al  Uniunii Ziaristilor Profesioniști din România pentru documentarul ”Bugeac, la Răsărit de Europa”.

 

          Despre Vrancea Altfel.

Creat în anul 2013 de către avocatul Dan Nichita, VranceaAltfel.ro este un blog de atitudine civică susținut de Asociația de Tineret “Eu, tu și ei”, deschis tuturor celor care au ceva de spus și care vor să schimbe în bine comunitatea în care trăim. În timp, Vrancea Altfel a devenit și o comunitate activă pe Facebook care promovează Vrancea altfel sub sloganul “Dacă tot nu ai plecat, schimbă ceva!”. În cadrul acestui proiect au văzut lumina tiparului două volume „Vrancea Altfel” și „Vrancea pe diagonală”, semnate de Dan Nichita. În tot acest timp, Vrancea Altfel a organizat și susținut diferite evenimente și dezbateri publice în beneficiul comunității locale și mai ales al tinerilor.

Puteți citi aici un material despre nevoia de dialog și dezbateri la nivel local:

Nevoia de dialog și dezbatere