Uncategorized

Dragă amice,

Îți scriu această scrisoare cu gândul de a te motiva să citești mai mult și cu mai multă plăcere, cu gândul de a te conduce spre această taină pe care am descoperit -o prin intermediul lui Cărțilă. De când am descoperit această taină, citesc mai mult și cu mare drag. Iar acum îți voi spune de ce este important să citești.

Cititul te face să visezi, să evadezi în orice lume vrei tu. Călătorești cu mintea peste tot în lume dar și în alte locuri imaginare . Cititul îți dezvoltă imaginația, despre care Einstein spunea ca ”este mai importantă decât cunoașterea . Cunoașterea este limitată. Imaginația face ocolul lumii”. Tot el spunea că ”logica te va duce din punctul A în punctul B .Imaginatia te va duce oriunde…”

Cititul îți dă acces la mințile altor oameni, vezi cum gândesc, vezi că suntem diferiți, însuți că ai dreptul la o opinie personală, îți formează personalitatea. Cititul te ajută să înțelegi anumite stări, emoții, comportamente (ale tale sau ale celor din jur ), te ajută să empatizezi. Te ajută să te descoperi pe tine și lumea din jurul tău.

Cititul te ajută să comunici să comunici mai bine, să te exprimi mai bine și să creezi relații mai bune cu cei din jur. Imbogatindu-si vocabularul , copiii vor putea să-și exprime mai bine gândurile, ideile, vor căpăta încredere în ei și vor socializa mult mai bine. Va găsi oameni cu aceleași pasiuni împreună cu care va împărtăși idei, va crea proiecte, va schimba lumea în bine , etc.

Cititul îți mărește perspectivele, nu te limitează și nu te face să bați pasul pe loc, te face să vrei să descoperi mai mult, să cunoști mai mult, să ai standarde de viață mai înalte. Te ajută să evaluezi prin autodepășire.

Dacă mai mulți oameni ar citi am vedea mai puțini oameni pe bancă în fața blocului , spărgând semințe și bând bere la pet!

Cititul este cea mai frumoasă metodă de relaxare și îți îmblânzește sufletul. De ce să pierdem un așa dar ? Este cea mai ieftină și cea mai bună metodă prin care poți să crești un om echilibrat, bogat și frumos sufletește!

Sper ca te-am motivat și că te-am îndemnat spre taina lecturii, iar sper ca și tu să dai mai departe această taină specială.      

Cu drag,
    Miron Alessia Maria

Scrisoare primită pe adresa concursului de de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” organizat de Asociația „Eu, tu și ei” în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”. Alessia Maria Miron este elevă la Școala gimnazială Coza din comuna Tulnici și ne-a scris la încurajarea profesoarea Cristinela Răduță, voluntar c@rte în sate. Alessia este elevă în clasa a VI-a și o are profesoară de limba română pe doamna Chetruța Dasaga. Ea se declară pasionată de desen și îii mai place să confecționeze brățări din mărgele.

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!

Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere