Proiectele Vrancea Altfel

#ÎntreabăOrice despre #CarieraMea-Proiect de motivare și orientare în carieră pentru elevii vrânceni

Nu știi ce să faci după liceu și în ce domeniu ar fi mai bine să lucrezi? Ești curios să afli cum este să lucrezi în inima Europei, la Bruxelles, în domeniul comunicării publice sau vrei să devii expert în științe politice? Sau poate ești interesat să profiți de oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă tinerilor?

Dorian Filote (imagine de pe contul personal de Facebook)

În cadrul proiectului „#ÎntreabăOrice despre #CarieraMea”, te invităm la o întâlnire cu Dorian Filote, un profesionist focșănean care lucrează la Comisia Europeană. Cu o experiență de peste 15 ani în comunicare politică, relații internaționale și politici europene, Dorian Filote a fost Secretar de Stat, Coordonator Comunicare și Relația cu Presa în cadrul Cancelariei Prim Ministrului Dacian Cioloș. În perioada 2010-2014 a fost consilier de comunicare și ofițer de presă al Comisarului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, după ce, în perioada 2007-2009 a lucrat în Turcia, ca sector manager în cadrul Delegației Comisiei Europene la Ankara. În 2003-2007, Dorian a fost Director Executiv al Asociației Naționale a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni. Este absolvent al Facultății de Științe Politice și Administrative, din cadrul Universității București.

Organizat de Asociația “Eu, tu și ei”, prin intermediul Clubului de jurnalism și implicare civică Tineret în (re)actiune, workshopul se adresează adolescenților care pun bazele viitoarei lor cariere și au nevoie de modele autentice, reale, care să le servească drept exemplu în drumul lor spre autoafirmare

Coordonat de jurnalista Silvia Vrînceanu Nichita, „#ÎntreabăOrice despre #CarieraMea” este un proiect demarat în 2016, care susține și o conferință motivațională și de orientare în carieră intitulată Provocarea #V – Misiune – Valori – Viitor , la care au participat până acum peste 700 de adolescenți. În cadrul acestor întâlniri, tinerii își pot alege modele profesionale pentru viitor și pot afla informații interesante de la lideri ai diferitelor profesii care le dezvăluie sincer și deschis din experiențele lor profesionale și de viață.  “Organizat sub forma unei întâlniri informale, workshopul își propune prezentarea unui model de carieră în inima Europei, la Bruxelles, și a oportunităților pe care instituțiile europene le oferă tinerilor. Se cunosc prea puține despre acestea sau despre piața muncii din UE. Sunt destule șanse de construire a unei cariere care se irosesc din necunoaștere, neînțelegere a mecanismelor de funcționare și accesare. Ca să alegi trebuie să fii informat. O experiență la cel mai înalt nivel în UE este o ocazie de a afla cum să reușești să te folosești de instrumentele UE pentru dezvoltarea personală, profesională. Caută să știi cât mai multe despre burse de studiu și nu numai, programe de intership, stagii de cercetare, călătorii și facilitățile specifice etc. Ca să-ți răspunzi la intrebări, mai întâi trebuie să la pui”, spune Silvia Vrînceanu Nichita, coordonatorul întâlnirii.

Inscrieri aici: goo.gl/tw9iiT

Întâlnirea este organizată joi, 1 februarie, de la ora 17.30, la Cuibul Democrației, spațiu amenajat în cadrul Biblotecii Județene “Duiliu Zamfirescu”, din strada Maior Gheorghe Sava, nr. 4.