De prin politica

Ipocrizia partidelor ”mari”

doi colegi miniștri

Și se jură că nu fură...împreună

Și se jură că nu fură…împreună

S-au combinat între ele în toate modurile posibile și acum ies iarăși în față clamînd principii morale sau sau fraze sforăitoare cu extract doctrinar. Iar se împart între ei buni sau răi ocupînd scena politică și iar se declară fără nici o rușine ca unice soluții unii la ceilalți. Nimic mai fals decît țipetele isterice ale acelorași flașnete obosite care de ani buni stau îndîrjiți așteptînd să le vină și lor rîndul ca să fie și ei ceva. La Vrancea s-a  constatat cu ușurință  o concurență acerbă, o dorință înfocată printre  partidele parlamentare din orice moment pentru a se așeza la masa puterii în al cărei cap au stat  și stau instalați autoritar cei de la PSD. Spiritul USL-ului de Vrancea a fost imboldul viu al așa-zisului combatant de dreapta vrîncean. Să luăm exemplul componenței ultimului Consiliul Local Focșani cu specificația că acesta  este reprezentativ și pentru ceea ce s-a întîmplat la Consiliul Județean.

Să privim la jumătatea PNL portocalie, PDL. La alegerile din 2012 a avut 2 consilieri locali: Ionel Preda și  Nicu Tănase. Ionel Preda negociază cu PSD pentru un post de director la Electrica Furnizare și, la schimb, demisionează din Consiliul Local pentru a-i permite lui Marius Iorga-UNPR șă devină în locul lui consilier. Scîrbit de apropierea PDL de PSD, nu i-a fost pe plac fuziunea PDL-PNL, Nicu Tănase pleacă la PMP și își pierde la rîndu-i fotoliul de consilier local, luîndu-i locul următorul pe listă, portocaliul Lucian Moraru. Nici acesta nu face mulți purici pe la PDL pentru că profită imediat de ordonanța traseiștilor pentru a trece și el la UNPR. Două buturugi mici și putrede, oranj. Și ce mai țipau…Sîntem singuri împotriva stîngii, Opriți ciuma usl-istă, etc. Procentul de mutat bagajele în curtea largă a PSD: 100%.

Dacă ne uităm înspre jumătatea galbenă, cea a PNL, vedem în 2012 nu mai puțin de 4 consilieri aleși. Dragoș Horhocea și Elena Cucu, după ce s-au proclamat liberali puri și antisăpunarieni, au sărit și ei în barca UNPR odată cu ordonanța traseiștilor. Dacă socotim că un alt consilier local PNL, Dan Buzoi, a fost cu sufletul în PSD, dovadă votul alături de PSD în 100%  din cazuri, putem conchide că procentul de loialitate în raport cu PSD a fost de 75%.

Singurul liberal din consiliu cu respect față de reguli, Tudorel Trofin, a fost tras pe linie moartă și forțat să părăsească partidul în care a crezut.

Despre ce s-a  întîmplat prin PMP la nivel de județ cuvintele își pierd orice forță expresivă. Nu mai au nici o putere.

În concluzie întrebarea care se pune este: cine a trădat pe cine?