Uncategorized

Liberali 2016

Candidați PNL 2012
Foto-PSD Vrancea

Candidați PNL 2012 Foto-PSD Vrancea

Candidați PNL 2012
Foto-PSD Vrancea

Liberalii din 2012 erau de două feluri: usl-iști și pdl-iști. PDL-ul deja își consumase căsătoria cu PSD-ul în 2009 în timp ce PNL-ul doar se pregătea să își pună pirostriile. Cu ce podoabe de candidați se mândreau și ieșeau în față ei la acea vreme? Unii defilau cu bătrânul Decebal Bacinschi. În contrapartidă ceilalți mărșăluiau țanțoș cu  ”Vine Alin” la butonieră. La Consiliul Județean unii îi duceau servil trena baronului Marian Oprișan ceilalți îl aruncau în luptă pe defectorul de profesie, APV-istul Radu Ignat. Acesta din urmă e și azi pe ștatul de plată PSD.

Acum, după 4 ani, Oprișan îl face cetățean de onoare al Vrancei pe Bacinschi. Liberalii-usl s-au făcut că plouă, nu puteau să se dezică de alesul, sau șeful lor, după caz. Liberalii-pdl s-au arătat aprigi contestari ai gestului deși s-au acoperit din cap până-n picioare de… ridicol. Dacă cineva le-ar fi pus acestora o oglindă în față ar fi putut și ei vedea că multe din opțiunile lor au fost adevărate năpaste politice pentru  vrânceni fără a-i mai pune la socoteală pe cei mai sus menționați. Ei cu mânuța lor l-au votat la indicația lui Oprișan pe Ionel cel Mare pentru postul de vicepreședinte la Consiliul Județean în 2012. Intransigenților portocalii nu le-a mirosit nici traseistul deputat Florin Secară cu care în mare măsură s-au identificat și pe care l-au susținut fără nici o rezervă. Banii nu au miros. Ei l-au readus înapoi în partid pe profesorul model Bănel Bărbieru plecat după coada lui Lică Panciu prin ALDE. Ei l-au scos la înaintare și l-au garantat ca eminent specialist și brav incoruptibil pe Mihai Copaci. Tot ei au validat penali și pe listele de la CJ și CL Focșani doar pentru a le fi lor bine și a nu deranja iar exemplele ar putea continua chiar fără să mai răscolim trecutul.

Astăzi, uniți în cuget și simțiri, liberalii toți glăsuiesc înspre popor că al lor candidat impus de Nini Săpunaru, dl. Ion Ștefan, e capitalist de când s-a născut, că e anti-PSD încă dinaintea lui “89, că e tehnocrat și nu a făcut niciodată politică, că e un adversar neînduplecat al nepotismului și ginerismului, că e un promotor al meritocrației, al competiției deschise și a liberalismului șamd.

Și încheiem cu o întrebare retorică. Dacă liberalii tot au vrut să pună un primar șef de organizație județeană, de ce nu au pus unul recunoscut de toți ca bun gospodar și care să nu fi fost membru PSD sau să se fi remarcat în relația cu Oprișan prin raportul servilism/favoritism? De departe se observă că mai toți candidații își propun ca model pe primarul de la Ciorăști, Nicolae Braicău, și nicidecum pe Cătălin Toma de la Jariștea.