Uncategorized

Maria Prodan, voluntar-povestaș: „Super-puterea mea este voluntariatul. Vreau să împart inima mea cu toți copiii!”

Maria Prodan are 17 ani și jumătate, este elevă la Colegiul Național “Al. I. Cuza” Focșani și unul dintre cei mai harnici și implicați voluntari din echipa c@rte în sate. A călătorit cu Caravana de lectură pentru copiii din sate în tot județul, în sate mai mari și mai mici, și a participat la peste 20 de ateliere de lectură și întâlniri culturale, organizate de Asociația Eu, tu și ei, în timpul cărora a citit povești, a cântat, a dansat și i-a învățat pe copii cuvinte noi. Viitoare farmacistă, Maria adoră să citească, iubește cărțile și vrea să rămână mereu implicată, “acționar” în proiectul c@rte în sate.  Ea spune că s-a născut cu dorința de a fi o #SchimbăLume, cu poftă de viață și cu multă iubire de oferit. Asociația “Eu, tu și ei” a întrebat-o despre experiența ei de voluntar înechipa c@rte în sate și ne face plăcere să împărtășim cu voi ceea ce am aflat.

 “Acest minunat proiect comunitar m-a ajutat să mă dezvolt foarte mult atât pe plan cultural, cât și social. Mi-am făcut prieteni noi și buni. Am învățat diverse activități creative și recreative, m-am simțit bine alături de #EchipaLui Cărțilă, dar cel mai important lucru e că aici este a doua mea familie, unde simt că sunt acasă. Toată vara trecută mi-am făcut cele mai frumoase amintiri, mi-am petrecut timpul cu povestașii și cu Silvia Nichita, inițiatoarea proiectului și coordonatoarea echipei de povestași. Prin toate activitățile derulate la c@rte în sate am dobândit cunoștințe noi, organizatorice, am devenit mai responsabilă și am căpătat încredere în sine și curaj, de asemenea și ușurința de a vorbi în public.

În trei cuvinte: Mă simt împlinită! ❤

Consideri că activitatea de voluntară este interesantă şi îţi oferă satisfacţii?

Maria Cornelia Prodan, 17 ani, voluntar al Asociației Eu, tu și ei Focșani

Da, este, deoarece atunci când derulez ateliere de lectură nu îi fac numai pe copii să se simtă bine, ci și pe mine însămi. Satisfacția cea mai mare vine atunci când la finalul unei zile de povești copiii vin la noi și ne spun cât de mult vor să mai rămânem și să petrecem timpul cu ei. Și ajungem să ținem legătura cu ei constant, inclusv prin intermediul grupurilor de mentorat pentru lectură pe care le avem cu copiii din multe sate.

Ce-ți place cel mai mult la proiectul c@rte în sate?

Cel mai mult iubesc faptul că povestașii lui Cărțilă îmi sunt prieteni, că aici pot să fiu eu însămi, sinceră, deschisă și să nu fiu judecată, mai ales mă simt înțeleasă. c@rte în sate constituie un beneficiu pentru comunitate ce trebuie să dăinuie. Îmi place că are impact, deoarece copiii răspund cu plăcere micilor provocări pe care li le adresăm, le place să citească alături de noi. Ador tot ce ține de acest proiect și vreau din toată inima să rămân în proiect pentru totdeauna.

Îmi doresc ca viața mea să se desfășoare aici la nesfârșit!

De ce îți place să faci voluntariat?

Vreau să fac doar bine, să împart inima mea tuturor copiilor, deși are dimensiuni mici și doar 230g (atât cântărește o inimă)

De ce crezi că și alți tineri ar trebui să devină volutnari c@rte în sate?


Voluntariatul reprezintă o șansă extraordinară de dezvoltare pentru copii și tineri, un beneficiu pentru lumea din jur, un dar divin putem spune, prin care să ne dezvoltăm să schimbăm societatea și comunitatea în care trăim. Super-puterea mea este voluntariatul. Vă îndemn și vă încurajez să faceți voluntariat, să schimbați lumea! Toți avem această putere și misiune, iar rezultatele bune și satisfacția sunt peste măsură. Fii voluntar, este un dar! 

Hai și tu în echipa de voluntari povestași!

Înscrierile se fac la acest link până pe 21 februarie!

https://forms.gle/EY3BkZKabjBTbMW58