c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

„Nu trebuie să judec o carte după numele său sau chiar după copertă”

„Lectura, o lume fascinantă”, așa se intitulează scrisoarea unui băiat din comuna Vulturu

            Pe 1 iunie mama a venit cu un pachet cadou pentru mine. Eram nerăbdător să îl deschid. În pachet se afla cartea “Ultimii copii de pe Pământ”. Nu prea eram atras de acest titlu. După ce am citit cartea mi-am schimbat cu totul părerea. Întreaga actiune se desfășoară într-o lume SF în care niște copii trebuie să salveze omenirea. M-a impresionat cum Jack și-a salvat prietenii chiar dacă putea la rândul său să devină zombi. Această carte m-a învățat că trebuie să-i ajut pe cei dragi mie și nu numai. M-a învățat și că nu trebuie să judec o carte după numele său sau chiar după copertă.

            Cred că lectura este importantă pentru că îți îmbogățește gândirea și imaginația ajutandu-te în viață. Aceasta te ajută și să te descoperi, astfel citind mai multe cărți pe placul tău. Cand citim parcă suntem într-o lume realizată de autor dar imaginată de noi așa putem participa la acțiune cu personajele noastre preferate.

         Lectura ne poate face să ne exprimăm sentimentele și poate fi un mod relaxant de a-ți petrece timpul. Are un rol important în viața noastră, a copiilor în creștere deoarece ajuta la educația noastră. (Davide Necșat)

Necșat Davide, clasa aIV-a B, Școala Gimnazială Vulturu, sat Vulturu, a trimis această narațiune pe adresa concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”. 

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!

Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere