De prin politica

Primăria a reangajat Sotirexul să termine același lucrări pe care le-a abandonat

Victor Roman-ex deputat PSD

Primăria lui Cristi Misăilă a recontractat lucrările pentru reparația străzilor Unirea Principatelor și Cotești cu Sotirexul controlat de fostul deputat PSD Victor Roman, aceiași firmă care n-a reușit să le finalizeze în termenele stabilite inițial.

La finalul anului 2015, Sotirex a obținut de la Primăria Focșani două contracte pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente investitiilor de refacere a infrastructurii pe străzile Cotești între Bulevardul Unirii și intersectia străzilor Vâlcele- Gheorghe Asachi (1.510.567,3 lei) și Unirea Principatelor (2.424.271,44 lei). Fiind vorba și de prestări servicii de proiectare, la prima licitație firma lui Roman a participat în asociere cu Alma Consulting SRL din Focșani iar la cea de-a doua alături de Route Construct SRL (firma de casă a baronului PSD de Bacău, Dragoș Benea).

Deși avea ca termen de finalizare 13 luni Sotirex n-a reușit să ducă la bun sfârșit nici unul dintre cele două contracte, înregistrând mari întârzieri. În ambele situații, firma pesedistului a abandonat lucrările înainte de final și a reziliat contractele cu municipalitatea. Acest lucru s-a întâmplat prin acordul părților, fără ca societatea lui Roman să fie obligată la plata unor penalități sau despăgubiri. De altfel, pe tot parcursul derulării contractului, Cristi Misăilă i-a găsit tot felul de scuze invocând ba vremea nefavorabilă, ba lipsa unor studii.

Drept urmare, la finalul acestei veri Primăria Focșani a reluat achizițiile pentru restul rămas de executat, atât pe strada Cotești cât și pe Unirea Principatelor. Și, surpriză, în ambele cazuri, singurul ofertant înscris la licitații a fost același Sotirex.

Până în prezent a fost atribuit contractul de pe strada Cotești, unde firma controlată de pesedistul Victor Roman are la dispoziței trei luni să finalizeze lucrările, urmând să încaseze 403.516,96 lei plus TVA. Urmează licitația de pe strada Unirea Principatelor, reluată pe 1 septembrie, pentru 518.803.11 lei plus TVA având termen de finalizare tot trei luni.

Reluarea procedurilor de achiziție, în ambele situații pentru lucrări nefinalizate, și atribuirea lor aceluiași constructor ne poate decât sî ne ducă cu gândul la o schemă care este aplicată în cazul firmelor clientelare, apropiate primăriei. În loc să fie penalizate pentru că nu-și onorează angajamentele asumate, acestea sunt angajate din nou, probabil pe mai mulți bani, în urma organizării altor licitații.

Ca de fiecare dată, cei care au de suferit din cauza acestor aranjamente de partid sunt focșănenii  obligați să circule pe străzi pline de gropi și să-și ducă viața într-un oraș murdar, plin de gunoaie și bălării.