De prin politica

Să mai zâmbim cu nespuse ale candidaților

Familie tradițională

Familie tradițională

Familie tradițională

Maricica Vrabie-(ALDE):

Pentru a elimina orice confuzie sau speculație vă repet că eu nu sunt Vrăbi a lui Secureanu. Eu sunt Vrăbi a lu Tăriceanu și numai a lui Tăriceanu. Și vă garantez că Tăriceanu nu a fost și nu are nici o treabă cu fosta …Secureanu. Cum adică dacă domnul Ionică cel Măreanu a avut vreo legătură cu fosta doamnă…Secureanu? Terminați odată cu răscolitul cearșafurilor vieții private, prea bate la ochi! Fiți ziariști onești cum vă știu, doar vă plătesc bine, ce naiba! De ce mă susțin primarii PNL și PSD pe față? Simplu. Pentru că inima lor vibrează încă la chemarea USL. Și am vorbit cu domnul Dragnea să reactivăm ordonanța cu traseismul primarilor. Vorba lu Severin…

Când prea mulți primari își trădează  partidele sau electorii,  înseamnă că legea trebuie schimbată,  doară n-o să schimbăm primarii stabiliți de popor.

Dragoș Bîrlădeanu-(PSD):

Gata cu glumițele. Îmi voi schimba numele în Milcoveanu ca să nu mai aibă veneticii johannisto-cioloșiști ce comenta despre originile mele extra-județene. Da, sunt mândru că sunt vrâncean. Cînd eram pionier la PSD v-am promis că nu-i vom lăsa pe ciocoii țărăniști să vă transforme în iobagi pe plantațiile lor și nu le vom permite să vă pună botniță așa cum au făcut-o de-a lungul istoriei. Și ne-am ținut de cuvânt. Ați văzut că l-am oprit și pe sasul ăla pocăit ce-a ajuns șeful tuturor sataniștilor să mai vândă copii de viță nobilă românească străinilor de țară sau traficanților de organe. Acum mă angajez în fața dumneavoastră  ca picior de soroșist să nu calce în vreo funcție publică în Vrancea noastră dragă și s-o destabilizeze cumva prin promovarea ideii sabotoare a meritocrației. Căci cum spunea Ștefan cel Mare măicuței noastre scumpe, baba Vrîncioaia, dregătoriile locale sunt ale noastre și numai ale noastre. Și ele vor fi de drept ale copiilor noștri, și-ale copiilor copiilor noștri, în veacul vecilor …

Fără concurs, fără examen,tradițional, ca să moară dușmanii de ciudă.

Nicușor Halici-(PSD):

Ca deputat voi milita pentru strălucirea și mai arzătoare a școlii și culturii vrâncenești. Mereu mi-a fost dragă școala, am avut o slăbiciune pentru ea. Voi face din Negrilești și Păulești mai ceva decât ceea ce reprezintă Oxford și  Cambridge pentru Anglia. Nu mai merge cu jumătățile de măsură. Vrâncenii să învețe acasă, maximum la Galați, să nu mai fie nevoiți să se prostitueze intelectual pentru vreun pumn de arginți ai lui Soroș prin Europa papistașă. Să învețe să trăiască demn în județul lor așa cum și eu, sau foștii mei colegi, dnii prefecți George Băeșu și Cătălin Vrabie, am făcut-o, fiecare la vremea lui. .

Dacă nu mă credeți,  întrebați-l pe domnul Președinte al Vrancei.

Ionuț Ștefan-(PNL):

Da, așa este. Încredeți-vă în mine și colegii mei. Toți suntem unul și unul. E adevărat, schimbarea începe cu noi înșine. Comuniștii obișnuiau să spună despre ei…La vremuri noi, tot noi. Liberalii sunt mai subtili, sunt mai artiști…  Noi și-ai noștri suntem schimbarea schimbării.

Să luăm cazul meu, de exemplu. Am schimbat mai multe partide care nu m-au apreciat nici pe mine, nici pe banii mei. Aici am fost consecvent ca ofertă. E partea mea tare  de caracter și nu mă schimb. În rest… Am promis că dacă nu ies primar mă las de politică, că eu sunt născut doar pentru administrație. Dar, mai apoi, gândurile mi s-au mai schimbat.  Ce mr Toma nu a anunțat că va fi primul președinte de consiliu județean liberal? Și ce, a fost? Și-a schimbat poziția pe loc.  Acum construim împreună pentru un Parlament mai integru,  mai profesionist. Dacă nu ne iese nici de astă dată pasiența, pac,pac, ne mai schimbăm puțin, pe ici, pe colo, de ochii lumii, și gata ne vom declara amândoi apți pentru lista scurtă a secretarilor de stat în guvernul Cioloș. Ne mai schimbăm un pic lookul, și gata, tehnocrați scrie pe noi. Cum să nu ne vrea Cioloș? Da ce, noi nu putem schimba tonul și întoarce foaia? Hai, Go Cioloș,  ia schimbă gara și te du?

Da suntem 100% vrânceni, nu ca mare parte din parveniții ăia cu nasul pe sus de la USR care, după ce au servit carte bună vrâncenească, au emigrat nepatriotic prin toate colțurile țării, ba chiar unii au ajuns și prin Amsterdam, de unde acum ne privesc superior.

Și să nu ne enerveze, că repede schimbăm macazul și cu ei și refacem USL-ul.

Petrea Virgil-(USR):

Am lăsat un loc eligibil pe București ca să mă risc acasă, la Focșani. O aprecia cineva gestul? Cum să fac faptul ăsta cunoscut fără a părea că mă laud? Nu-s puțini care spun déjà că umblu cam cu nasul pe sus și că de-aia m-am și pus doar eu cu Dan Nicușor pe panourile publicitare. Păi dacă nici noi, olimpicii internaționali de la mate, nu am fi solidari între noi?

Și ăla ce-a vrut să spună că toți candidați anti-sistem s-au luptat doar pentru dreptul de fi prezenți în studioul TV Atlas la emisiunile dnei Lenormanda? Să-mi consult strategul local. Alo, alo, domnul Pletea, domnul Pletea? Nu-mi răspunde. Pe cine să mai întreb? A, daaaa…

Oglindă, oglinjoară…