c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

Scrisoare despre Biblioteca şcolii

Primii paşi spre biblioteca şcolii„, aşa se intitulează scrisoarea trimisă de Adelin Burlenghi

A fost odată o bibliotecă bogată, colorată, vie şi mulţi copii dornici de a se aventura alături de personaje, de a pătrunde în lumi necunoscute, de a se lăsa în voia bucuriei de a citi şi de a-şi lăsa purtaţi paşii spre cele mai ascunse mistere ale vieţii.

Adelin, un copil inocent de doar 13 ani, trăieşte zi de zi visul de a săvârşi primii paşi spre biblioteca şcolii, un spaţiu asupra căruia domină uitarea şi pustiul. Setea de lectură îl cuprindea de fiecare dată când băiatul trecea pe lângă uşa pe care scria pe o tăbliţă ruginită: BIBLIOTECA ŞCOLII. A deschis-o cu ochii plângând de bucurie şi a pătruns în acea sală secretă cu mii de rafturi goale care îşi aşteaptau cărţile. Însă peretele din stânga zâmbea sincer copilului, stătea trufaş în faţa lui, mândru de bijuteriile de hârtie pe care le deţinea. Văzând aceasta, Adelin a ieşit din încăpere şi s-a îndreptat spre toate clasele cu dorinţa de a-şi anunţa colegii de comoara ascunsă în şcoală. Cei mici, în frunte cu băiatul curajos, alergau cu o dorinţă nestăvilită de a-şi încânta ochii şi degetele răsfoind cărţile luminoase. Au pătruns cu o rapiditate ieşită din comun, însă toate rafturile erau goale, putrezite, îmbătrânite.

A fost visul lui Adelin, un vis spulberat de realitatea crudă. Şi-a aplecat trupul lui firav spre podeaua plină cu praf, cu ochii săi albaştri precum coperta unei cărţi colorate, cu zâmbetul spulberat, a găsit un bileţel pe care scria: BIBLIOTECA ARE NEVOIE DE TINE, CITITORULE! (Adelin Burlenghi)

Scrisoare trimisă de Adelin Burlenghi, elev la Şcoala Gimnazială “ Ecaterina Teodoroiu” Mărăşeşti, profesor coordonator Prof. Ivan Mihaela, pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărţilă (ne) scriu, organizat de Asociaţia Eu, tu şi ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate.