Proiectele Vrancea Altfel

Se caută voluntari pentru Caravana de lectură c@rte în sate


Asociația „Eu, tu și ei” Focșani derulează pe parcursul acestui an proiectul cultural “Caravana de lectură pentru copiii din sate” și recrutează voluntari – povestași care să promoveze cartea și lectura în sate. Atelierele educaționale organizate în cadrul caravanei sunt o combinație de lectură, socializare și învățare prin joc, întâlniri ale copiilor cu cartea și cu oamenii ei, într-o atmosferă nonformală. Prin acest proiect, asociația oferă oportunități culturale extrașcolare copiilor din zonele rurale dezavantajate care sunt adesea excluși din planurile autorităților și pentru care nu există servicii publice de natură educativă, culturală pe durata verii. 

De ce să vii în echipa lui Cărțilă?

“Anul 2018 este „Anul cărții în România” iar “Echipa lui Cărțilă” merge cu biblioteca mobilă în satele unde cărțile și poveștile ajung mai greu pentru a promova plăcerea cititului în rândul copiilor de toate vârstele. Dacă îți place să citești cu voce tare și să vorbești despre cărți, să împărtășești din ceea ce știi, să te joci în aer liber cu copiii, să scrii, să fotografiezi, să filmezi sau să desenezi, te așteptăm în echipa c@rte în sate! De ce să vii în echipa lui Cărțilă? Pentru că poveștile citite împreună oferă bucurie, inspirație, cunoaștere, informație, experiență, modele de viață. Pentru că sădesc în ascultător bucuria de a duce PoVestea mai departe. Iar în echipa lui Cărțilă se oferă bucuria lecturii, inspirație, prietenie, generozitate. Fie că sunteți elevi, profesori, părinți, bunici sau pur și simplu oameni din comunitate care aveți timp și cunoștințe de dăruit copiilor din sate, vă așteptăm cu drag în echipa lui Cărțilă! Atelierele presupun deplasări în afara orașului, pentru minim trei ore, în sate minunate, au loc în weekend și pe durata vacanței de vară. Copiii din zonele rurale merită mai mult! Poți fi un model pentru ei!”, declarară Silvia Nichita, inițiator al Caravanei de lectură.

Înscrieri aici ➡: https://tinyurl.com/CaravanaDeLectura

Proiectul cultural “Caravana de lectură pentru copiii din sate” a fost inițiat anul trecut de către Asociația „Eu, tu și ei” și este cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), aria PROMOVAREA CULTURII SCRISE. Partenerii acestui proiect cultural sunt Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și alți parteneri locali. Caravana de lectură va poposi în peste 20 de comunități din zona de deal și de munte a județului Vrancea. Proiectul cultural urmărește stimularea deprinderii de a citi în rândul copiilor, creșterea vizibilității bibliotecilor publice la nivelul comunităților locale, consumul de carte dar și respectul față de carte, față de cultura scrisă și față de creatorii și promotorii acesteia. 

Alte detalii despre proiect puteți obține la numărul de telefon 0744.21.70.31 sau pe pagina de facebook Eu, tu și ei.