c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

Ajutorul Selenei

Era toamna. Începuse școala. Selena de-abia aștepta să-și revadă colegii, dar mai ales pe doamna de limba română, pentru că s-a apucat serios de citit în vacanță și voia să îi povestească totul cât mai repede.

Povestea elevelor din Vintileasca a fost transformată într-o ilustrată

 Orele au fost foarte plictisitoare, cu toate temele și, cu tot ceea ce avea de învațat, fata nu a apucat să termine cartea pe care a început-o. A vrut să continue de citit ultimele capitole, dar a adormit cu ea în brațe. Nu dupa mult timp, Selena s-a trezit parcă într-o lume nouă. În acea lume, fata s-a întâlnit cu un baiat. Aceștia s-au prezentat între ei și ea a descoperit că baiatul, adică Oscar, nu a citit niciodată o carte.

  -Tu niciodată nu ai citit o carte?! întrebă Selena plină de uimire.

  -Mi s-a părut o mare pierdere de timp să citesti. După parerea mea, cititul  nu ajuta cu nimic.

  -Te înșeli,cititul te ajută să-ți dezvolți imaginația,îți oferă cunoștințe noi, te motivează să încerci ceva nou.

Selena i-a adus lui Oscar câteva cărți din biblioteca sa, iar el, răsfoindu-le și-a dat seama că cititul nu e așa de rău și plictisitor, așa cum credea el. Băiatul a citit câteva capitole din ,,Micul Prinț”. Oscar nu se mai putea opri din citit așa că a rugat-o pe Selena să îl ia cu ea acasă, pentru a lua mai multe cărți de citit.

  Pe drumul spre casă s-au întâlnit cu motanul Jack care torcea foarte tare la venirea acestora. Motanul le-a spus că s-a ratacit și i-a întrebat dacă știu unde poate gasi Clanul pisicilor razboinice. Cei doi prieteni i-au spus că va gasi o hartă în cartea ,,Pisicile războinice”, pe care o gasește în grămada de cărți din spate.

 -Vezi, Oscar? Cărțile te ajută și la orientare.

 Mergând, au întâlnit-o pe Julia, o fetiță foarte timidă, dar prietenoasă care nu a citit nimic pentru că părinții ei nu au avut posibilitatea de a-i cumpăra cărți.

-Îți dau eu câte cărți vrei, dar să le citești!

-Desigur. Am aflat de la un vecin că cititul e o comoară și demult am vrut și eu să văd ce însemnă acest lucru.

 Au plecat Oscar și Selena. Cu cât înaintau mai mult, fata vedea lumea din ce în ce mai încețoșată și, nu după mult timp, ceasul de pe noptieră ei a început să sune de zor. S-a trezit și și-a dat seama că totul a fost doar un vis.

Selena a devenit ,,Mica scriitoare”, iar cu timpul a scris tot mai multe cărti și a învățat copiii că a citi este un lucru foarte bun și cartea este un izvor de cunoștințe. (Poveste scrisă de Georgiana Borcăiaș, Oana Banu şi Ana Vasile)

       Scrisoare trimisă de Georgiana Borcăiaș, Oana Banu şi Ana Vasile, eleve în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca, profesor coordonator Violeta Noapteş, pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărţilă (ne) scriu„, organizat de Asociaţia Eu, tu şi ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate.