c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

Biblioteca și comunitatea

„Biblioteca are o mare importanță în comunitate. Ea trebuie să aibă un loc de cinste, deoarece cititul îți dă aripi, îți dezvoltă mintea. 

Din punctul meu de vedere în fiecare comunitate ar trebui să existe o bibliotecă, pentru că sunt extrem de mulți copii care nu își permit achiziționarea unor cărți. Dacă în fiecare comunitate ar exista o bibliotecă, am reuși să facem mai mulți copii să citească. Poate unii nu vor înțelege, dar o carte citită ne poate oferi o lecție importantă de viață, ne poate ajuta să înțelegem mai ușor unele experiențe. 

O comunitate are nevoie de o bibliotecă pentru simplul fapt că  astfel putem culege mai multe fructe ale cunoșterii pe care le găsim în cărți.”

(Denisa Modreanu)

Denisa Modreanu este elevă în clasa a V-a la  Școala Gimnazială Sihlea, și a scris, la încurajarea profesoarei Cristina Daniela Barbosu Ene, a scris o scrisoare despre importanța bibliotecilor pe adresa concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”. Iată cum se descie Denisa: „Am 11 ani și iubesc câinii, care sunt cei mai buni prieteni ai mei. Îmi place să îmi petrec diminețile alături de cei doi prieteni ai mei. Deși nu pot vorbi, îi înțeleg în totalitae. Sunt pasioanată de citit și cred că fiecare copil poate descoperi lucruri frumoase, doar să creadă. „

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!

Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere