c@rte în sate, Concurs de scriere creativă 2020

Scrisoarea lui Cătălin din Vidra:”Important este nu doar să citești ci și să înțelegi”

Lumea cărților

Cărțile reprezintă o sursă de cunoaștere. Asemenea nouă și acestea au o viață, dar fără încercări și obstacole. Un prim argument este faptul că fără acestea nu am fi putut realiza și rezolvă nimic în viața de zi cu zi, mai ales în zilele noastre când fiecare om se luptă pentru o meserie nobilă și demnă.
Importanța cărților își face apariția de la vârsta copilăriei reflectând diferit semnificația textului. Nu degeaba se spune că „În momentul în care citim o carte, ne documentam cu o altă personalitate „


Un al doilea argument, constituind ul faptul că biblioteca este locul de întâlnire a întregii comunități ce poate face schimb de idei noi și informații. De asemenea, ea este spațiul unde se pot desfășura diferite activități culturale și artistice. Bibliotecile sătești joacă un rol esențial în diverse comunități, fiind una dintre instituțiile ce oferă servicii de documentare sub diverse forme.
În concluzie cartea este una dintre cele mai importante comori ale oamenilor. (Cătălin Iorga)

Scrisoare primită de la Cătălin Ionrga, în vârstă de 13 ani, din comuna Vidra, elev al Școlii Gimnaziale „Valeriu D. Cotea” din localitate, pe adresa concursului de de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”. Cătălin se declară pasionat de lectură și sport.

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!

Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere