Concert tradiţional de Crăciun al Orchestrei de Cameră Unirea Focşani

soprana Irina Iordachescu

Se apropie Concertul Tradiţional de Crăciun al Orchestrei de Cameră UNIREA de luni, 18 decembrie 2017, începând cu ora 19.00, eveniment muzical ce se doreşte a fi o colindă (o vestire) de Crăciun, dar şi o urare de An Nou. Invitaţii de onoare ai concertului vor fi soprana Irina Iordăchescu şi tenorul Mario Vasilu. Cu această ocazie distinsa doamnă Irina Iordăchescu, fiica celebrului bariton Dan Iordăchescu,  a transmis un mesaj publicului focşănean: „După mulţi ani ne pregătim să revenim la Focşani, în faţa unui public pe care întotdeauna l-am perceput ca fiind unul cald, sensibil şi receptiv!Scena Ateneului Popular din Focşani va găzdui un eveniment foarte drag nouă,  Concertul de Crăciun şi, suntem foarte bucuroşi să fim parte din el!Muzică frumoasă, muzică pentru suflet, un repertoriu foarte variat şi complex dar şi foarte cunoscut:  colinde, muzică sacră, valsuri, operă, operetă şi canţonete italiene. Vă aşteptăm cu mult drag pentru a trăi împreună emoţia şi bucuria Crăciunului!” 

Tânăra şi talentata cântăreaţă de operă are o activitate concertistică bogată atât în ţară cât şi peste hotare unde a lucrat pe cele mai importante scene cu dirijori şi parteneri dintre cei mai însemnaţi. A fost apreciată la “Scala” din Milano, la Moscova, în Grecia, Belgia şi alte “puncte fierbinţi” ale muzicii.

Pe scena Ateneului focşănean se vor interpreta lucrări tradiţionale din creaţia compozitorilor: César Franck – “Panis Angelicus”, Franz Gruber – “Silent night”, Irving Berlin – “White Christmas”, Sabin Drăgoi – “Colindă”, Pietro Mascagni – Ave Maria, Adolphe Adam – “Noël” dar şi colinde tradiţionale româneşti interpretate“a capella” de cei doi artişti lirici.

Partea a doua cuprinde lucrări simfonice şi vocal-simfonice ce frecvent se interpretează în concertele dedicate sosirii noului an. Astfel, muzica lui Johann Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kálmán şi Leroy Anderson vor crea atmosfera destinsă şi încărcată de bucurie cu care aşteptăm sosirea fiecărui an, a unui nou început, cu speranţă de mai bine.

Dirijorul orchestrei va fi  Vincent Grűger.

Încă se mai pot procura bilete de la Agenţia Ateneului Popular la preţul de 80 lei. În funcţie de poziţia în sală se mai pot achiziţiona bilete şi la 50 lei.

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , ,

Articole similare

Menu