PNL-ul comunal – 1

25 oct pnl 1Alegerile de duminică, 27 octombrie 2013, care vor avea loc organizația județeană a PNL Vrancea, au fost prefațate de cele de la Focșani. Alegeri fără concurență, ținute pe principiul nici un candidat în plus, omul și locul, alegeri la foc automat.Nu tu dezbateri publice, nu tu raport de activitate al factorului de decizie în plan administrativ, nu tu o strategie minimală de viitor. Singura realizare a fost ținerea cît mai departe a presei de așa-zisul eveniment, dovadă că au învățat ceva de la colegii lor de la PSD. Au marcat momentul anunțînd triumfători candidatura dlui Țigăeru la Primăria Focșani deși ar fi fost mai important să aflăm cîte ceva din politicile locale duse de consilierii PNL, în frunte cu viceprimarul Trofin.

Orașul este ca după război, și asta deja de mulți ani, iar vocea liberală lipsește cu desăvîrșire din spatiul public. Tăcînd complice pînă la a-și anula orice prezență publică în treburile Focșaniului, alegerile municipale ar fi putut să însemne un punct de cotitură, o ocazie prin care să încerce să se desprindă din postura de aghiotanți servili ai lui Bacinschi. Nu au făcut-o pentru că nu vor să-l deranjeze pe Big Brother. Dacă la ei curge, pică și pe la noi ceva -ca să rezumăm doctrina liberal locală. De aceea candidatura deputatului la primărie are rolul să mascheze inexistența acestui partid la nivelul orașului, rolul de anexă pe care îl joacă, de remorcă la căruța PSD.

După ce vor fi dați afară de la guvernare vor poza iarăși în opozanți, în liberali vajnici, în apărători ai focșănenilor,în condițiile în care din 2008 încoace au tocat multe milioane de euro împreună. Partea amuzantă e că liberalii nici măcar nu au avut candidat la alegerile din 2012, deși deputatul Săpunaru a făcut multe valuri cu propria autopropunere din partea USL la primărie. La ultimele alegeri generale, cei doi deputați liberali au avut ca și capitale de circumscripții electorale Dumitrești și Mărășești, ceea ce spune multe despre dorința de reprezenta în vreun fel pe locuitorii urbei noastre. Ironia este că municipiul a ajuns să aibă ca delegat în Parlament un păncean refuzat de colegii săi de pe meleagurile natale. Așa se face că cel mai bine plasat liberal în imaginea publică este dl Merchea, un răsfățat al ziarului baronal, precum era odinioară Hrușciov favoritul ziarului Pravda, care, dacă îi va reuși proiectul cu transformarea ENET în fabrică de răcoare pe timpul verii, căci iarna e rezolvată de încălzirea globală, se va impune în mentalul colectiv ca modelul liberal de succes de după 1989 și automat va intra cu șanse reale în competiția pentru fotoliul de primar.

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu