PNL-ul comunal – 2

28 oct pnl comunal 2Mai rar alegeri cu relevanță zero pentru vrînceni. Un festivism găunos, vid, cu pseudolideri pe post de flașnete imperturbabile în recitarea falsă și continuă, papagalicească,  de acuze contra ”dictaturii” băsesciene . Domnii guvernează de un an și jumătate și tot umblă în gură cu marota Băsescu , legitimîndu-i astfel acestuia incompetența în guvernare prin afirmarea  propriei incompetențe, a propriei neputințe . Crin Antonescu, liderul național al PNL, a venit la Focșani pentru a-l   recredibiliza pe Nini Săpunaru , un personaj ce a ieșit serios șifonat după refuzul  lui Ponta de a îl numi ministru al transporturilor, asociindu-l discret cu imaginea de  persoană necalificată, nepotrivită pentru politica de nivel înalt. Gogorițele că nu ar fi în conflict de interese, că firma cumnatului nu este a lui – cînd de mai bine 15 ani mănîncă de la buget sume exorbitante pentru proiectarea de drumuri – la care se adaugă imaginea de fost șef al vămii, sinonimă cu marea corupție, au întărit percepția de persoană necompatibilă cu demnitatea ministerială. Un gest onorabil dacă ar fi avut și ceva consistență, dacă nu ar fi fost doar formal. O simplă prezență nu înlătură aerul de improvizație,  de precaritate, de bifare de ochii lumii.

În condițiile în care baronul Oprișan nici măcar nu a catadicsit să onoreze cu prezența distinsa adunare liberală , gest care reprezintă o sfidare grosieră la adresa organizație vrîncene, poți profita să lansezi mesaje care să creioneze un minim interes, care să demonstreze o minimă preocupare față de problemele locale. Dacă tot vrei președinte al României demonstrează că știi și că poți face ceva și pentru Vrancea! Doar intrînd pe teritoriul lor baronii îți vor lua frica și te vor respecta.

În loc de o asemenea abordare, am avut  parte de un dispreț suveran, necenzurat, similar ciocoilor  nepăsători  la soarta “ bietului om  supt vremi”.  ”Unde a fost  baronie va rămîne baronie!”,  ne leagă dl Antonescu sentențios și inexorabil viitorul de bunul plac al baronului , expediind Vrancea în colțul județelor abandonate . Superficial și plin de el, țanțoș pînă la pericolul de a face explozie, ne servește o mostră de demagogie privind importanța descentralizării, bătînd apa în piuă cu instituția publică ce va fi mai aproape de cetățean  șamd… De parcă omul nu știe pe pielea lui cum e cu birocratul românesc . Iar șantajul cu descentralizarea la adresa centrului  e practicat tocmai de Oprișan și cei asemenea lui, în scopul de a căpăta cît mai multe puteri locale în schimbul cît mai multor voturi în vederea alegerilor prezidențiale de la anul. Indiferent cine candidează.

Temenelele făcute spre PSD sînt transpuse în registrul prieteniei și responsabilității, al  parteneriatului corect: ”Alianța cu PSD trebuie să reziste. Vrem o relație corectă cu partenerii de guvernar . Alianța trebuie să dureze pînă în 2016 pentru a o rupe definitiv cu regimul Băsescu”.

Artizan al vorbelor goale, fațadă tristă a politicianismului steril, Antonescu reprezintă simbolul renunțării la modul de acțiune curajos, liberal ,”prin noi înșine”.  Dictonul după care se ghidează, est  ”președinte prin mila lui Ponta și voia baronilor lui”.

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Menu