De-ale politichiei locale

  1. Troica psd-ista
    Troica psd-ista

    1. Recent baronul județean a avut parte de o vizită la nivel înalt. Baronul național Liviu Dragnea, românca verde-trandafiriu Sevil Shhaideh și competentul agronom Petre Daea ne-au vizitat județul. Prea veșnic iubitele în Vrancea fețe politicești ne-au asigurat că prefectul va fi un real profesionist în ale administrației, de altfel așa cum ne-au obișnuit. Nu s-au hotărât încă, dar numele solare de care ne-am putea bucura ar fi fostul deputat Ciprian Nica sau dna de Fer de la CJ, Raluca Dan. Cum dl Nica are, totuși, unele probleme de dosar, a fost turnător de mic la Securitate, prefectul de facto județean, dna Raluca Dan, e numele cu cele mai mari șanse la nominalizare dacă nu cumva domnia sa ar prefera în continuare jocul din umbră și ar hotărî să arunce pe piață vreun iepure. Cam în genul iepurelui pascal din Piața Universității ținut din scurt de găina gigant, rasa locală Firea-Pandele.

  2. Acum câteva luni ni se prezenta ca nou model de președinte al PNL Focșani, pe dl teolog Norocel Stroe, chipurile reformator și strălucit om de afaceri. După alegerile de anul trecut calimera s-a schimbat fiind retrogradat militărește pe un post formal de adjunct. Noul boss este Nicu Tănase, remarcat în special ca portstindard de nădejde al Elenei Udrea, al lui Mustea sau Trășculescu. Experiența învinge. Mâna dreaptă a acestuia este un exclus din partid pe motive penale, amnistiat de liberali înainte chiar ca Dragnea să dea legile mult visate… Liberalii ăștia mereu principiali, mereu cu un pas înainte.
  3. Greii directori bugetari usl-iști, Lambrino, Merchea, Partene, Cătălin Popescu, nu au participat la alegerile liberale și nici măcar cotizația nu și-au plătit-o ca să poată vota. PSD-ul se poate bizui pe ei. Și milui în continuare cu salarii grase, că tot se poartă.
  4. Fevronia Stoica, o distinsă liberală, se lamentează că PNL-ul a fost cucerit iremediabil de sfertodocți și submediocri și că, astfel, dispare orice șansă de vindecare a pacientului bolnav grav. Când a cadorisit partidul în frunte cu un primărel de la Jariștea, tot de sorginte psd-istă ca și dumneaei, a fost de bine. Toma credinciosu’ nu mai era doar Cătălin viclean copil de casă ci devenea unică speranță a revigorării liberale. Acum, că omul a schimbat macazul, s-a predat rețelei de interese a clanului Săpunaru pentru a se muta în București și a fi promovat pe postul TV B1, e de rău. Cică ar fi întinat nobilele idealuri liberale. Vorba ceea, nici usturoi nu a mâncat, nici gura-i nu miroase. Nici dna Vraciu, șefa doamnelor liberale, nu a avut puterea să asiste la ungerea ex-pudelului țărănist (Tănase Nicu) ca lider liberal de mare viitor. Cînd se gudura și dădea din coadă pe lîngă soțu-i senator era bun, merita să îi dai serviciu de șef la ARR și să-l pui mai-mare peste cei de la PDL Focșani. Că el a fost nerecunoscător și a mușcat imediat mâna care i-a dat un blid de mîncare nu e tocmai un lucru ușor de trecut peste. Doare, te simți trădat, dar, în fond, culegi ceea ce ai semănat.
  5. USR-ul local e ca apa sfințită. Pe hîrtie există, în realitate ba. Nu face nici bine, nici rău, din lipsă de activitate. Liderii săi așteaptă scrutinul următor că e posibil să pice ceva, ca să ne mai salveze o dată. Au îmbrăcat cuminte haina comodă a abuliei și autismului. Nici involuție, nici evoluție. Moarte clinică la naștere.
S-ar putea iți placă și:
Tags: , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu