Liberalii PSD

USL forever
USLove-le

Fuziunea PNL cu PDL a fost gîndită ca un mijloc de a opri concurența aprigă, canibalizarea celor două partide în dorința lor belicoasă de a cîștiga favorurile regale ale guvernării cu PSD.

În Vrancea PNL s-a dovedit de-a lungul timpului un aliat de nădejde al partidului Big Brother, PSD. Lucru perfect valabil și în ziua de azi. Fuziunea locală dintre cele două partide nu a reușit aici creîndu-se o linie clară de fractură între două tabere ce se urăsc de moarte. Una a lui Neață, fostul șef al PDL, și una a lui Săpunaru, fost șef al vechiului PNL. Azi amîndoi copreședinți proaspeți ai noului PNL. Lupta dură internă dintre ele a făcut ca nimeni din partid să fie interesat de agenda cetățeanului, de agenda publică. Mai deunăzi primarul PNL din Jariștea atrăgea atenția asupra legislației aberante viticole prezente ce afectează micul producător sufocat în plus de noi taxe și birocrație bătînd astfel șaua cît să priceapă și cei doi armăsari deputați ai PNL. Nu a existat nici o replică din partea celor doi, au practicat dezinteresul suveran și manifest, disprețul ostentativ, de tip ciocoiesc. Asemenea preocupări nu fac parte din fișa lor de post.

Pentru a-și întări echipa dar și pentru a mai căpăta ceva credibilitate în partid, plus bonus ceva susținere financiară la schimb, Neață l-a transferat din tribuna tovarășilor de drum ai PSD pe Mihail Copaci, director la Casa Județeană de Sănătate. Acesta e un sponsor și partener serios al jurnalului baronal, evident pe bani publici. Așa se face că pozițiile politice ale acestuia le regăsim „din surse” în paginile jurnalului baronal din care, ce să vezi, aflăm că Săpunaru a condiționat prezența virtualilor candidați la primărie în sondajele lunare de opinie de niscaiva bani, sume oricum nu exorbitante. Și am mai aflat evident că acestea sînt manipulate în interesul deputatului care se închipuie deja cu un picior în fotoliul amicului Bacinschi. Cît despre jocul de picioare al așa-zis candidaților Trofin sau Noană nu prea mai sînt multe de zis. Atîta timp cît joci doar roluri marginale, de figuranți, lumea chiar începe să creadă că asta și sînt de fapt. Personaje de decor. Și dl Neață a încercat o șarjă exploratorie înspre beregata lui dl Nini, acuzîndu-l de sabotaj pe la spate în complicitate cu pretinul Oprișan, prin faptul că nu s-a dat  nici un microbuz școlar primarilor din fostul PDL. Asta da conspirație…Cu dedicație și semnificație.

În rest vechiul PNL merge înainte pe față cu PSD-ul. Nu le pasă, nu îi încearcă nici o tresărire, nu au nici un pic de jenă. Pentru ca dl Merchea să aibă salariul mare de director la stat se votează lună de lună subvenționarea cu zeci de miliarde lei vechi din bugetul local a Enet-ului cel falimentar. Ba chiar, în ton cu substanța lor liberală, au fost la un pas să instaureze șerbia termică, susținînd legarea pe viață cu lanțurile robiei de Enet pe cei care încă nu au avut curajul sau banii să se debranșeze, să se rupă odată de bugetofaga societate. Noroc că unii  de la PSD s-au prins de aberația ilegală și au făcut pasul înapoi retrăgînd proiectul.  Dl Trofin Tudorel ne-a demonstrat încă o dată că ipocrizia nu are vîrstă și nici granițe personale, votînd cu ochii închiși tocarea multor miliarde pe paranghelii oprișănești. Nu ar fi de mirare ca mai tîrziu să aibă tupeul să condamne acțiunile în cauză înfierînd cheltuirea fără cap și fără rost a banului public. Doar n-ar fi prima dată.

Iar dacă se face să vă întîlniți pe stradă cu vreun liberal de frunte ce își dă aere de dizident autoproclamîndu-se ritos și solemn ca anti PSD sau anti Oprișan să nu vă grăbiți să îl condamnați dinainte. Are și el rolul lui de jucat, se vrea să fie musai Nebunul Regelui…ori al Baronului.

S-ar putea iți placă și:
Tags:

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu