Deputatul Nica, apărătorul primarilor infractori

Astăzi, Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a proiectului de lege care le permitea primarilor și președinților de consilii județene condamnați să își păstreze mandatul. Unul dintre neuronii conceptuali a fost, cum se putea să lipsească, notarul din Panciu, Nica Ciprian. Pănceanul ajuns deputat de Focșani și turnător dovedit al Securității s-a dovedit unul dintre apărătorii din oficiu ai tuturor corupților și borfașilor. Este o emblemă vie și fidelă a timpurilor de azi pentru Vrancea. Inițiator în mai toate încercările de demolare a Justiției, Nica a încercat să-i salveze pe primarii condamnați la închisoare cu suspendare de la pierderea mandatului de ales local, acțiune declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională.

Potrivit acestui proiect, primarii și sefii de consilii judetene își puteau pierde mandatele doar dacă erau condamnați definitiv la închisoare cu executare, nu si cu suspendare, potrivit unei initiative legislative care își propune să modifice Statutul Alesilor Locali.

Proiectul de lege a fost semnat de 16 senatori și deputati de la aproape toate partidele, majoritatea de la PSD, între care s-a aflat și onor domnul Nica.

Să luăm aminte la zbaterile-i neuronale…

Deputatul Nica“Vreau să înțelegeți că o condamnare cu suspendare presupune că cel care a săvîrșit fapta poate fi recuperat. Daca infracțiunea este gravă, era condamnat cu executare, că doar judecătorii sunt conștienți de modul în care dau sentințe. Nu este violator, nu este vreun infractor periculos. Închisoarea cu suspendarea înseamnă că acel ales local are anumite abilități. Noi trebuie să avem grijă și de factorul uman, iar comunitatea locală care l-a votat este cea care decide dacă îi mai dă o a doua șansă, după ce își termină mandatul”.

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu