Cum să fac să fiu cu tine?!

Răspunsul îl aflați în luna ianuarie, la Teatrul Pastia


Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” vă invită în data de 27 ianuarie 2020, ora 19.00, la spectacolul „Cum să fac să fiu cu tine?!”, care îi are în rolurile principale pe focșăneanul Eduard Cîrlan și pe Varty Mihail. Un spectacol după câteva povestiri scrise de Cehov, ce au ca tematică centrală relația bărbat-femeie, reunite într-o nouă poveste. Un el și o ea ca-ntr-un balansoar în care permanent se schimbă poziția dominatoare, ambii purtând cu ei vulnerabilități și dorințe care-i conduc în deciziile pe care le iau. Iar pe sub toate acestea, undeva ascuns bine, greu auzit, e strigătul fiecăruia după iubire. Cât de greu cântărește un „te iubesc”? Și totuși… Suntem făcuți pentru iubire și doar în iubire ne dăm voie să fim și ne lăsăm cu încredere să alunecăm împreună unde ne duce viața. Cât de asemănători suntem în esență?!
“Cehov și iubirea… Cehov, eu și iubirea… Cum se vede iubirea la Cehov trecută prin ochii mei… Cât de greu e să spui “Te iubesc!”… sau poate ușor… cât contează două cuvinte… sau faptele au sens fără aceste cuvinte… sau ele au sens fără fapte?”Cum să fac să fiu cu tine?!” – nu e doar o comedie… e o parte din Cehov, o parte din Varty Mihail, o parte din Eduard Cîrlan și o parte din mine. Sunt dorințele noastre, suferințele noastre, aspirațiile noastre, limitele noastre de acum. Cine vrea să ne cunoască măcar un pic, să vină și să vadă povestea asta și simplă și… nu doar atât.” Amalia Iorgoiu


Eduard Cîrlan, absolvent al Facultătii de Teatru (UNATC), a jucat atât în teatre de stat cât şi în producţii independente. Acum îl puteţi vedea în “Balul cimitirului” la Teatrul Dramaturgilor Români, “Hotel Europa”, “Biloxi Blues”, “Papagalul mut”, “Două loturi” și “Furtuna” la TNB, “Leonce şi Lena” la Unteatru şi în “Super OK” la Centrul Național al Dansului.
Varty Mihail a absovit Facultatea de Teatru (UNATC) în anul 2018 cu spectacolul “Ani de pribegie” (Aleksei Arbuzov), a jucat în spectacolul pentru copii la Teatrul Rapsodia şi în “Frankie, acestea ne sunt vremurile”, un colaj de poezie americană contemporană, la Teatrul Studenţesc PODUL. Rolul Maşei din spectacolul “Cum să fac să fiu cu tine?!” reprezintă debutul pe scenă după absolvirea facultăţii.
Amalia Iorgoiu a absolvit, mai întâi, facultatea de matematică (secția informatică) și apoi pe cea de regie teatru (UNATC, 2018) cu spectacolul “Orchestra Titanic”. “Cum să fac să fiu cu tine?!” este spectacolul său de debut, după ce în vara lui 2018, a făcut “Ceasornicăria Taus” de Gellu Naum – un spectacol lectură în cadrul “Festivalului Internațional Gellu Naum 2018” de la Muzeul Literaturii Române. În timpul facultății a făcut asistență de regie la spectacolele “Protagonista” și “Singularity”, ambele în regia Marianei Cămărășan.


Cum să fac să fiu cu tine?! după A.P. Cehovcu Varty Mihail și Eduard Cîrlan

Adaptare text și regie: Amalia Iorgoiu

Dacă vreți să fiți la curent cu tot ceea ce fac actorii, urmăriți pagina de Facebook: @cumsafacsafiucutine sau dati join la Evenimentul organizat pe rețelele sociale.

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Menu