#StămAcasăȘiCitim Ce am citit în perioada carantinei

Cristina Pandele

Vacanța aceasta prelungită, generată de pandemia de coronavirus, ne-a dat planurile peste cap tuturor. Ceea ce trăim acum este asemenea unui film sau un coșmar din care ai vrea să evadezi cât mai repede cu putință. Totul a venit ca un val și ne-a luat prin surprindere. Totuși, este important ca în aceste momente să nu ne panicam, să reducem pe cât putem stresul și gândurile negative, să avem grijă de noi și de ceilalți. Pentru a ne limpezi gândurile și a ne face zilele mai ușoare ne putem găsi activități pe care le putem face, cum ar fi cititul unei cărți bune, uitatul la un serial/ film sau învățatul unei noi rețete de bucate. Acum este momentul pentru a ne depăși limitele si de a face tot ceea ce ne place doar ca în casele noastre.

Eu, pe lângă materialele de școală, în aceasta perioada am citit două cărți superbe scrise de autoarea Jamie McGuire numite ,,Mai puternici împreună” și ,, Fericirea mea ești tu“. Ambele sunt cărți de dragoste și foarte ușor de citit. Prima este povestea unor tineri care s-au cunoscut din gresala în urma unei bătăi. Haley, protagonista acestei povești, este olimpică la kickboxing și datorită unei provocări date lui West cei doi ajung să petreacă foarte mult timp împreună și să se cunoască foarte bine. Provocarea era aceea de a învăța în doua luni să se lupte, doar că ea nu este fericită că retrăiește momente pe care nu și le mai dorise. Totul ia o întorsătură neașteptată în final și arată ca doi oameni sunt întotdeauna mai puternici împreună.

Cea de-a doua carte este una la fel de frumoasă și de interesantă. Este tot o carte de dragoste în care doi tineri adolescenți, deși trec prin multe obstacole, ajung să fie împreună. În ciuda tuturor neplăcerilor, ajung împreună ceea ce arată că nu trebuie sa renunți dacă vrei să fii cu persoana care te face fericit. Mai am pe noptieră și alte cărți pe care abia aștept să le savurez, între care și câteva cu care vom lucra în cadrul atelierelor de lectură ce vor fi derulate în proiectul cultural c@rte în sate. În concluzie, cred că această carantina prelungită ne poate apropia de familie, ne face fericiți pentru că putem recupera timpul pe care l-am pierdut separați.

#stamacasa și  ne cultivăm pentru a ieși învingători din aceasta perioadă grea prin care toți trecem. (Cristina Pandele)

Material scris în cadrul campaniei #StămAcasăȘiCitim. Elevă a Colegiului Național Al. I. Cuza, Cristina Pandele este voluntar-povestaș în proiectul cultural c@rte în sate derulat de Asociația Eu, tu și ei Focșani.

S-ar putea iți placă și:
Tags:

Articole similare

Menu