Focșăneni, aici sînt banii dumneavoastră!

Caricatura oferita prin amabilitatea graficianului C. Pavel
Caricatura oferita prin amabilitatea graficianului C. Pavel
Caricatura oferita prin amabilitatea graficianului C. Pavel

PSD ul începe să îi calculeze încet-încet nota de plată PNL-ului la Enet. După comportamentul lui Bacinschi se vede cu ochiul liber că nici nu-i interesează că ea se achită din bugetul orașului, adică din buzunarele focșănenilor. Numai ultima factură a venit cu o gaură de doar 1,5 milioane lei. Jocurile lor politice se decontează de toți focșănenii fie că sînt, fie că nu, racordați la Enet. Directorul Merchea a fost numit pe funcție pe o perioadă de 4 ani, în urma prezentării, chipurile, a unui program de management. Se poate bănui de pe-acum că nici un punct din acesta nu a fost și nu va fi îndeplinit. Faptul că majoritatea din CL Focșani aparține PSD a făcut ca prezența PNL la ENET să fie doar decorativă, ei neavînd nici o putere în a influența actul de decizie de la această societate comercială. Mai mult se dovedește că interesul PNL a fost unul meschin, în sensul că a girat toate potlogăriile PSD de aici în schimbul unui salariu de director și cîteva indemnizații de ședință a membrilor din Consiliul de Administrație. Că e așa o să revenim la o declarație a lui Săpunaru făcută cu exact 6 luni în urmă, pe când criticile nu veneau de la prietenii pesediști: “Dacă este vorba de moralitate, întreb şi eu de ce un director de la Finanţe are 100 milioane lei şi nu 20, dar, în comparaţie, resposabilitatea faţă de oraş a domnului Merchea este mai mare. Vom găsi soluţii şi pentru angajaţii ENET. Primăria Focşani, de 10 ani, nu a vrut să restructureze şi acum vine Merchea şi criticăm. Fabrica trebuia retehnologizată de acum 10 ani. Nu vom avea apă caldă dacă Primăria nu găseşte 60 miliarde lei vechi, dacă nu sunt bani, scrie faliment pe ENET” sau spumoasa concepție liberală despre business: “Dacă ţi-e frică să spargi oul, nu vei manca omletă. Ne asumăm această conducere”, a spus Nini Săpunaru.
PSD-ul nu are nici un interes să îl schimbe pe Merchea căci acesta va servi perfect pe postul de țap ispășitor pentru starea actuală a Enet-ului.Merchea va fi sacul de box al PSD și i se vor imputa toate nerealizările, în timp ce Bacinschi, în înalta lui simțire pentru oraș, va fi prezentat ca cel care se dă de ceasul morții ca focșanenii să aibă căldură etc… Evident cu „sprijinul domnului președinte…”. Săptămîna acesta a avut loc prima scenetă cu public în care dl Merchea a fost pus la zid pentru o ”greșită” facturare a sumei de 1,5 milioane lei, fapt care a condus la o nouă plată a acestei sume ce a fost acoperită din bugetul municipalității. Poate că Merchea a vrut să joace rolul habarnistului în fața consilierilor locali în scopul de a împușca mai mulți bani pentru Enet dar, din păcate pentru el, tocmai aceasta va fi imaginea care i se va lipi pe frunte. Răspunsul cu 92% grad de încasare a facturilor de la populație precum și lipsa de răspunsuri la întrebările ce vizau aspecte simple și de bază din activitatea societății au creat imaginea de director pe dinafara problematicii curente, de o incopetență crasă. Pe această chestie i-ar putea fi ușor reziliat și contractul de management, dar asta nu se va întîmpla căci PSD nu are interesul să o facă. Nu mai pui că după ce boxezi cu sacul de cartofi mai poți ieși în public și să mai și declami electoral că iată… la Vrancea USL funcționează.
În condițiile în care căldura costă mai mult ca niciodată, celelalte partide de dreapta ar fi avut ocazia să intervină și să ceară demisia lui Merchea pentru a pune capăt cinicului joc ce are ca miză banul public, pentru a încheia odată cu circul pasării motanului răspunderii de la PNL la PSD. Ar fi arătat că le pasă, că sînt active și că au o agendă actualizată. Nu au făcut-o pentru că deja s-au așezat cuminte la rînd și așteaptă ca peste circa doi ani să le revină, conform cutumei, cîteva firimituri din prăjitura locală a puterii, gen ceva consilieri locali, unu-două scaune de membri în CA-urile sau AGA disponibile. Că e așa stă mărturie și marea afacere, marele kitsch PDL-PSD ce poartă numele Piața Unirii, unde pentru sluțirea orașului s-au cheltuit mai bine de 8 milioane de euro. Acest tun financiar realizat pe filiera administrației locale și Ministerul Dezvoltării –condus pe atunci de Elena Udrea- nu mai interesează pe nimeni. Nici măcar pe dl ministru Dragnea sau pe secundul său dl secretar de stat dl Matache, între timp mutat la Transporturi, vrîncean de-al nostru care ne-ar fi putut dezvălui multe. Ca și patinoarul din Sud al dnei Plăcintă dispărut întocmai cum ploaia se scurge fără urmă în nisipurile fierbinți și uscate ale deșertului. Căci așa sînt mînăriile, ca și pungășiile: la comun.
În rest Poliție nu avem, Parchetul tace, organele de control nu știu nimic, politicienii se fac că nu văd și uite așa stăm și privim cum vin ai noștri, pleacă ai noștri…

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu