Prietenii lui Cărțilă fac și recomandări de carte

Dragul meu Cărțilă,

Atunci când ai venit la noi în comună (la Vulturu) cu Caravana de lectură, am primit ca sugestie de lectură o carte minunată, iar de aceea vreau să le-o recomand și prietenilor tăi.

Nu am terminat de citit încă, deoarece sunt clasa a V-a și am foarte multe teme, dar am reușit să parcurg mare parte din această poveste. Acum, intenția mea este să le spun copiilor și câte ceva despre carte.

În această carte, personajul principal este un băiat pe nume Fin, care și-a pierdut puterile magice și este dat afară de la Școala pentru micii magicieni. Ciudat este faptul că animalul său, dragonul Orlando, nu l-a părăsit. Asta mă face să cred că Fin nu și-a pierdut puterile în totalitate. Îmi pare rău că trebuie să ofer atât de puține detalii în povestirea mea (deși sunt cât pe ce să dezvălui tot felul de alte curiozități), dar nu vreau să piardă ceilalți șansa de a se bucura pe deplin de lectură, așa cum am făcut-o și eu. În carte sunt foarte multe expresii și cuvinte frumoase ce redau întâmplări uimitoare, pe care nu ar fi în regulă să le spun acum. Scopul recomandării mele este să conving cât mai mulți copii să citească această carte și să descopere singuri lucrurile frumoase de care am pomenit. Scuză-mă, ce uitucă sunt! Am uitat să spun cum se numește cartea. Aceasta poartă numele de ”Cartea miracolelor” și este scrisă de K. J. Mecklenfeld.

Le urez tuturor spor la citit și la cât mai multe cărți!

Cu drag,

Erica”

Erica-Analisa Rusu este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Vulturu și s-a hotărât să-i scrie lui #Cărțilă o scrisoare, prin care să se adreseze și prietenilor acestuia cu scopul de a le recomanda un roman. Erica este pasionată nu numai de citit, ci și de dansul popular.

Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro! Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!

Mai multe detalii despre concurs găsiți aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere

S-ar putea iți placă și:
Tags: ,

Articole similare

Menu