Jocul politic de la Casa de sănătate

31 iulie cas politicÎn urmă cu cica două săptamâni doctorul Popescu Adrian pica examenul pentru postul de director medical de la Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea. Era previzibil, doctorul nu mai avea tangență cu sistemul medical din 1996, când a fost ales primar PNTCD în comuna Chiojdeni. S-a apucat de comerț, având câteva magazine cu țoale în buricul Focșaniului și nu numai. Numai că falimentul i-a batut și lui la ușă și omul avea nevoie să se reorienteze. Are și el de-acum 60 ani si postul vizat de director medical era tocmai potrivit pentru perioada până la pensie. Deși parcursul politic era extrem de variat în privința meniului de partide politice servite, incluzând pentru mulți ani chiar și funcția de președinte al PRM Vrancea, în cele din urmă s-a urcat în căruța PNL pentru a-l ajuta pe Nini Săpunaru pe Valea Râmnicului să devină iar deputat în 2012. Gura târgului spune că nu sistemul l-a rejectat pe dr. Popescu, ci mîna lunga a baronului. Acesta profită de faptul că Săpunaru promovează oameni extrem de slabi și pe unde îl prinde, dacă poate, îl execută. Consecința?  Excluderea lui Copaci pentru a putea fi prezentat ca un dușman ireductibil al PNL care nu mai are ce căuta la conducerea Casei. Doar că acesta, în stilul caracteristic, de un an de zile curtează asiduu reduta PSD-ului.

De ce l-ar vrea Oprișan pe Copaci, aceasta este  întrebarea. Pentru că în politica românească trebuie mereu să arăți cine e jupînul. Asta crește prețul. Apoi, Copaci este mercenar. Știe de frica baronului, așa că își va onora comenzile fără comentarii. Iară baronul are din tinerețe o neostoită dragoste, admirație și respect pentru justiție… Și ca să vezi coincidență: dna Copaci este judecător.

Și Cătălin Buscă, băiatul lui tata? Mai are de cotizat dacă vrea și el serviciu la stat. Baronul nu uită că, atunci când se juca juniorul de-a televiziunea, niște prieteni de șpriț îi turnau găletușa de zoaie în cap. Ori isprăvile de tinerețe costă.

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu