Mărul lui Tănase

Gestionarea carierei politice proprii este o treabă strict personală. Pînă la urmă, fiecare poate profita de slăbiciunile unei societăți extrem de permisive și cocoța în orice fotoliu politic ce i se pune la dispoziție. Profitul personal face parte din bagajul comportamental, din cultura noastră socială. Și declarațiile politice, ca apanaj comunicativ, pot fi oricît de fantasmagorice, deșucheate sau demagogice, dar dacă ele sînt înghițite de public atunci înseamnă că mesajul are receptori și, din punct de vedere politic, totul e OK. Ceea ce importă cu adevărat este credibilitatea care marultrebuie să stea la baza elaborării mesajului, aspect care de multe ori este neglijat de către actorul politic.Sub impulsul momentului,de cele mai multe ori luat de val, cel care face politică are privirea ațintită doar înspre viitor unde promisiunile curg fără a mai ține cont dacă ele au mai fost rostite vreodată sau dacă au vreo o acoperire în realitate.
Astfel după ce alegeri de-a rîndul sînt organizate de tine pe principiul “omul și locul”, sub împerativul organizațional “Nimeni nu mișcă în front căci altfel e dat afară din partid”, să vii să dai glas dezamăgirii ce te-a cuprins vizavi de PDL doar pentru că ai ajuns și tu victimă al aceluiași mod de operare nu face decît să scadă impactul a ceea ce ți-ai propus să transmiți. “Sunt dezamăgit de PDL, dar când partidul tău îţi întoarce spatele, prin alegeri organizate la marginea oraşului, este şi răspunderea PDL de cariera membrilor valoroşi.”
Și momentul ales al despărțirii spune cîte ceva despre tăria noilor convingeri politice. La manual se recomandă evitarea situării acestui moment după desfășurarea de alegeri în partidul părăsit pentru a nu se interpreta că plecarea are la bază frustrarea dată de pierderea scrutinului de partid. Poți pleca în fală dacă le cîștigi arătînd că nu gloria zilei trecătoare te ghidează în viață ci înaltele principii… Dl Tănase a lipsit de la această lecție căci ”alegerile” de la PDL Focșani tocmai ce au precedat decizia de înscriere în mai noul partid de dreapta PMP iar stimatul domn nu s-a numărat printre învingători.
Mîna dreaptă a lui Trășculescu,fostul președinte al PDL Focșani,dl Tănase, promitea alături de acesta în 2008 că ”Buturuga mică răstoarnă carul mare”,aluzie că ei erau buturugile mici iar Oprișan căruța mare. Nu au reușit să o răstoarne ba chiar s-au suit și ei în această căruță și nu a auzit nimeni că le-ar fi mers rău. Mărturie stă Piața Unirii girată în forma actuală și de portocalii. În 2012 dl Tănase a garantat că Alin vine… vine la primărie. Nu a fost să fie nici de această dată, deși unele domnișoare încă mai speră, încă mai suspină. Cu siguranță noua ofertă politică a noului președinte al PMP, dl Tănase se va materializa în 2016.
”Cred că PMP va oferi Focşaniului un primar de dreapta, cu o majoritate în CL de dreapta, a unui preşedinte de CJ de dreapta, cu o majoritate aferentă”.
Pe la începutul lui 2007 dl Tănase devenea membru PDL și,mai apoi, era direct înscăunat ca șef peste organizația PDL Focșani.Iată cum era reflectat evenimentul în presă…
http://www.ziaruldevrancea.ro/politica/15083-nicu-tanase-s-a-imbatrinit-ca-sa-conduca-pd-focsani.html

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , , , ,

Articole similare

2 Comments. Leave new

  • Esti subiectiv si rautacios! Mie unul asa mi-ai lasat impresia ca ai vrea sa te cocoti undeva si nu prea poti!

    Reply
    • Articolul cauta sa vina in sprijinul ideii de transparenta si sa nasca in rindul celor ce fac politica o minima preocupare pentru pregatirea responsabila a pozitiilor publice ce le sustin.Cred ca le putem pretinde asa ceva. Cit despre impresii, acestea tin de domeniul artei, imaginatiei, asa ca ma abtin sa le comentez…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu