Mesaj pentru ora 13, în zi de 13

Numai o coincidenţă aniversară de familie ne împiedică să fim martori la un eveniment cultural drag nouă: o lansare de carte! O carte de opinii, semnată de Dan Nichita, coleg de breaslă, profesor de matematică şi avocat! Un observator atent al vieţii noastre de toate zilele, publicist obiectiv, dar parcimonios în ieşirea la rampă!
Un dialog cu Dan Nichita ecarte 510ste unul de fineţe intelectuală, cu rerverberaţii culturale europene, cu deschidere şi înţelegere pentru cele mai diverse opinii bazate pe argumente.
Într-o conversaţie în pauza unui concer, am descoperit marea dezamăgire a autorului acestui volum lansat astăzi sub înaltul patronaj al doamnei Alina Mungiu Pippidi, preşedintele Societăţii Academice din România.
De pe vremea când făcea politică, chiar cu oarecare speranţă şi entuziasm, Dan Nichita regretă peste ani că a fost păcălit, totul fiind manipulare şi amăgire.
A înţeles destul de repede că unii colegi din partidul istoric, în care intrase cu speranţă, au ajuns repede în funcţii importante nu prin merite, ci prin epoleţi. Onest, Dan Nichita s-a retras şi a trecut în zona discreţiei civice, strigându-şi protestul prin scris.
“Răsfoind” blogul, care se multiplică prin acestă carte, mă simt şi eu prezent la acest moment cărturăresc, reflectând la Vrancea ALTFEL.
Mottoul de la “Povestioare cu talc”, ”Am fost învins de securişti”, lansat de Emil Constantinescu, nu este străin de autorul volumului care iese astăzi la lumină..
Dan Nichita este o voce reală, vie, proaspătă şi interesantă stilistic. Doar un exemplu: ”Alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 vor fi pentru mult timp văzute ca dosul palmei întors creştineşte guvernanţilor”. Superb! Şi, totuşi , o întrebare: Care guvernanţi?
Va fi cu siguranşă o lansare-eveniment, dată fiind şi autoritatea Ziarului de Vrancea, care ştie să-şi aleagă colaboratorii.
Cu pumnii strânşi, ELIZIA ŞI VASILE LEFTER

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu