2016, încotro ?

In solda PSD
In solda PSD

Acum 4 ani în urmă, băsistul sadea Marius Iorga scotea flacări pe gură cînd se aducea doar vorba de Marian Oprișan. Îl mitralia din vorbe de-i zburau baronului toți fulgii, așa cum asemănător reacționa pe vremuri și aprigul apr-ist Angel Tilvăr. Dacă stăteai să te uiți în gura lor astăzi nu mai exista demult picior baronal pe plaiul mioritic. Doar că odată cu trecerea timpului și accederea în jilțurile călduțe ale puterii, spiritul lor belicos s-a blegit, s-a înmuiat pînă la dispariție, ba chiar s-a aprins în ei focul rîvnei lustruitoare de serv. Ce ne mai glăsuiește azi- viceprimarul Iorga despre ieri -” infractorul “ Oprișan?

“Pot spune, cu inima împăcată, că există justiție în România. Mă bucur că în sfîrșit s-a făcut        dreptate. !”

Cînd UNPR-ul scade spre 2% și dragostea pentru liderul PSD crește exponențial devenind necondiționată, nețărmurită.

Nimic nu veșnic, nimic nu e ceea ce pare la prima vedere. Totul se transformă sau măcar se modifică un pic, pe ici pe colo. Ce era cîndva roșu aprins poate acum să fie galben plat dacă așa se decretează sau dacă ți se spune verde-n față că musai așa trebe să fie. Vorba dictonului…crede și nu cerceta.Și nici nu te mira.

De exemplu PNL a introdus un cod de integritate riguros, care pe loc depistează traseismul și-l sanctionează pe masură, draconic. Criteriile enunțate sunt atît de stricte că nu ai nici o șansă să te strecori printre ele, să le fentezi, să le ocolești. Un pic mai anevoie e să le îndeplinești, dar asta e altă mîncare de pește. Deputatul Secară, care s-a afirmat politic și în PDL și în PMP și în UNPR, acum se împlinește plenar în PNL, nu este traseist. Și dacă ar trece la PSD, nu e greu că e doar votant al lui Ponta la președenție, și ar cîștiga detasat Turul Vrancei la bifat toate partidele locale într-un mandat, și tot nu ar fi traseist. Că așa-i în tenisul liberal, traseismul e pentru căței. Dar noi trebuie sa luăm act și să știm că nu e de glumă cu norma morală la PNL.

Aflăm că după lupte seculare Săpunaru Nini a fost debarcat din scaunul de șef la PNL pentru veșnica sa coabitare cu dușmanul PSD. Și în locul lui cine e numit? Surpriză, un fost membru cu carnet PSD, primarul de la Jariștea, Cătălin Toma. Susținut în forță și cu o stringentă vehemență de nimeni alta decit ex-senatoarea PSD, Fevronia Stoica, cea care nu demult vedea în Oprișan un fel de “dl Goe” în variantă mioritică.

“Un copil foarte inteligent este de regulă și un copil obraznic.”-se pisicea mămos stimabila doamnă cînd venea vorba de seful ei din PSD. Acum copilul de suflet e Cătălin Toma și împreună se joacă de-a politica în mai noul lor partid adoptiv, PNL.

Cine mai poate deosebi culoarea politică a dlui Toma dacă mulțumirile, instituționale desigur, adresate de acesta lui Oprișan, ca de la primar la presedintele CJ Vrancea, seamană ca trase la indigo cu cele ale lui Bacinschi, tizul său în ale funcției și ale plecăciunilor stilistice de la Focșani? Sa fie vorba doar de formule șmecherești, de protocol, sau asistăm iarăși la o nedisimulată supunere ierarhică? Timpul ne va da cu siguranță un răspuns care, oricum s-ar putea sa nu aibă nici o relevanță.

După 10 ani de procese Oprișan și-a demonstrat nevinovăția.

“Întotdeauna în politică am spus adevărul, de aia și probabil că am rezistat atît de mult. Am citit că sunt hoț, tîlhar, violator, multe etichete care de fiecare dată s-au dovedit neadevărate”– e crezul de viață al domniei sale, aspect subliniat și de cei de la Hotnews.

A crezut altcineva altceva despre dl președinte? Din nou eroare, pe toată linia. Oprișan e fructul viu al meritocrației vrîncenești, dar e, în același timp, și victima inocentă a sistemului național ticăloșit. A reieșit cum nu se poate mai clar asta chiar și la ultima Pomana Porcului ținută unde altundeva decît în centrul orașului, în Piața Unirii.

Așa se face că în anul electoral 2016 doar cei care introduc în urna de vot buletinul ștampilat pe PSD sunt siguri că vor fi și reprezentați după inima și voia lor. Restul s-ar putea trezi în schimb că s-au ales cu biete coțofene arțăgoase după ce au avut credința fermă că votează vulturi serioși, cu morgă.

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu