Eu, Tu și Ei. Înfăptuim împreună.

ONG-ul “Eu, Tu și Ei” susține fără rezerve orice demers civic întru o mai bună guvernare. Ne alăturăm acțiunii României Curate în a sancționa moral faptele de corupție. Considerăm că cine nu veghează la menținerea unui spirit civic treaz va fi martorul unei degradări a vieții publice ce va dominate de corupție, clientelism, nepotism și incompetență. Mai jos redăm un material de presă apărut în Ziarul de Vrancea în data de vineri 26 februarie.

Hai cu noi în Turul Marilor Tunuri din Focşani!Turul-Marilor-Tunuri-Romania-Curata

Vrânceni, vreţi să ştiţi cum aţi fost furaţi şi de ce Vrancea este pe locul întâi la coada clasamentelor economice? Haideţi cu noi în Turul Marilor Tunuri din Focşani! Portalul de bună guvernare România Curată pune pe hartă corupţia şi o transformă într-o ”atracţie turistică! Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 februarie.

România Curată vă invită sâmbătă într-o călătorie ”turistică” cu autocarul, având un traseu mai inedit, în care vom încerca să transformăm corupţia în „obiective turistico-civice” şi să identificăm împreună câteva din ţepele trase Focşaniului de profitorii tranziţiei.
Te aşteptăm să vii alături de noi în Turul Marilor Tunuri focşănene, sâmbătă, 27 februarie!  
Ne întâlnim cu toţii în Piaţa Unirii, pentru a testa plăcile de „granit” din piaţa istorică a oraşului, care ne costă an de an sume importante de la bugetul local. O să căutăm o hartă a oraşului la noul centru de informare turistică, după care plecăm împreună într-o excursie civică prin oraş şi împrejurimi. Vom vizita, filma, fotografia şi populariza clădiri istorice dispărute, abandonate sau mutilate, fabrici furate, proiecte investiţionale care au eşuat în mod lamentabil din cauza lăcomiei liderilor locali şi a complicităţii vinovate a funcţionarilor publici. Fiind vorba de Focşani, oraş condus de patru mandate de către Decebal Bacinschi, vom arunca o privire din mersul autocarului şi asupra aspectului urbanistic al urbei, plină de blocuri pestriţe rezultate în urma operaţiunii „marea anvelopare”, dar şi de spaţii verzi retrocedate între blocuri către moştenitori discutabili.
În drum spre “marea amenajare” a ariei naturale Crângul Petreşti, obţinută parţial în Justiţie cu acte false, vom privi ce s-a ales de cele 400 de hectare de livadă ale Staţiunii de Cercetări Pomicola ajunse în proprietatea unor afacerişti locali bine conectaţi în lumea politică, dar şi cum a fost pus la pământ, chiar în acest an, sediul fostului IAS Focşani pentru a face loc noilor afaceri imobiliare.
Vă aşteptăm şi cu alte „surprize” postrevoluţionare!
România Curată vă pune la dispoziţie un ghid care va prezenta ”obiectivele” vizitate. Cu ajutorul unor jurnalişti din Vrancea, la fiecare staţie vom oferi turiştilor civici informaţii mai puţin ştiute, uneori de culise, rezultate în urma unor investigaţii de presă care arată cât de mult ne costă de fapt corupţia şi delăsarea administrativă, dar şi ce am fi putut salva dacă am fi fost cetăţeni mai implicaţi în bunul mers al comunităţii.

Toţi participanţii la Turul Marilor Tunuri din Focşani trebuie să completeze în prealabil un formular pe care îl găsiţi pe pagina noastră de internet:
http://tinyurl.com/hnlnx6r.
Călătoria este gratuită. Numărul locurilor fiind limitat, participarea se face în ordinea înscrierii. Confirmarea participării, precum şi informaţii legate de ora şi locul îmbarcării vor fi transmise prin poşta electronică, la adresa indicată de dumneavoastră în formular.

Urmăreşte-ne pe www.romaniacurata.ro şi trimiteţi-ne sugestii, fotografii sau înregistrări pe adresa contact@romaniacurata.ro sau vrancea@romaniacurata.ro. Împreună vom face haz de necaz, dar vom pune şi degetul pe rană.

Să le arătăm că ştim cum şi unde au ajuns bogăţiile României şi că nu mai suntem dispuşi să tolerăm hoţia! Suntem cu ochii pe voi, cei de care ne-am săturat să ne tot furaţi. (Silvia VRÎNCEANU)

  • Silvia Vrînceanu, organizatoarea acestui eveniment la nivel local, este redactor şef la Ziarul de Vrancea, activist civic şi coordonator regional la portalul de bună guvernare RomaniaCurata.ro. Ziarul de Vrancea susţine acest proiect în calitate de partener media. Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului “Accord” și Asociația de Tineret “Eu, Tu și Ei” sunt parteneri locali ai evenimentului. Membrii “Aliantei pentru o Romanie Curata”, iniţiatorii acestui portal anticorupţie, cred că numai implicarea nemijlocită poate să schimbe modul în care funcţionează societatea românească. De aceea fac apel la toţi cetăţenii români care vor să facă fie şi doar un efort minimal în aceasta direcţie.
S-ar putea iți placă și:
Tags: , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu