Dragul meu Cărțilă

Îți scriu această scrisoare deoarece doresc să-ți multumesc pentru faptul că în această vară, de cînd te-am cunoscut, mi s-au întâmplat foarte multe lucruri frumoase: datorită ție am reușit să pătrund  mai adânc și să aprofundez tainele și misterele cărților. Totul a început în vacanța de vară când nu se anunța nimic special. Până într- o zi când am fost anunțată de doamna dirigintă că vom fi implicați într-un proiect -Carte în Sate-, ce avea să ne schimbe cu totul monotona noastră vacanță de vară. Prima  întâlnire din cadrul proiectului a avut loc la școală unde am fost întâmpinați de o doamnă frumoasă , cu chipul blând, ce putea fi asemănată cu o zână aparută din povești care ni te adus și pe tine, si o mare, mare valiză cu cărți. Cu toții priveam curioși, nerăbdători și entuziasmați, așteptând să vedem ce va urma. Acela a fost momentul când am aflat de la “zâna cărților”, -doamna Silvia-, că tu ești spiritul cărților, că iubești copii și că poți să ne transpui într-o lume de basm, determinându-ne să ne dorim să citim mai mult, să cunoaștem mai mult.

Dragă Cărțilă, începând de atunci, fiecare întâlnire cu tine a fost de neuitat. Momente petrecute în zone istorice, ca cel de la casa Babei Vrâncioaia, unde ne-am împărtășit povești unii altora care mai de care mai interesante și mai fascinante. De la tine, drag prieten, am învățat că cititul este o artă iar, pentru a o deprinde, avem nevoie de exercițiu si răbdare, pauză și reflecție, seriozitate si profunzime. De asemeni am învățat să vorbim liber în fața unui mic public, să ascultăm, să punem întrebări, dar cel mai important am învățat SĂ CITIM. Tot alături de tine ne-am bucurat, ne-am distrat, am râs, și, mai presus de toate acestea, AM CITIT. Și, dragă Cărțilă, în vara acesta am citit 5 cărți care m-au impresionat profund. Zâna cea bună care te-a adus ne-a împrumutat cărți diverse și frumoase care au ajuns la toți dintre noi și de care ne-am bucurat mult. Din păcate, orice poveste frumoasă are un final. Spre dezamăgirea mea, astăzi este ultima zi pe care o petrecem împreună. Cu acest prilej vreau să îți mulțumesc încă o dată ție, dar si zânei Silvia pentru toate momentele și clipele minunate  în care ne-a insuflat dorința de lectură si faptul că a citi o carte bună înseamnă a urca o treaptă. Dragul meu Cărțilă, așa cum noi te iubim, sunt convinsă că și tu ne iubești pe noi și vei veni din nou cu alte cărți minunate, cu alte întâmplări ce ne vor încânta și ne vor atrage și mai mult.

Dragul meu Cărțilă și draga mea zână Silvia, nu vreau să vă spun la revedere, ci, pe curând, căci vă aștept cu nerăbdare și sper din inimă că ne vom reîntâlni cu ocazia unui nou proiect.

Vă pup si vă iubesc dragii mei pentru această vară  minunată!

Cu drag,

una dintre micile cititoare,

MIRUNA!

Scrisoare primită pe adresa noastră imaginară “Strada Poveștilor, Aleea Cărților, Localitatea Magia Lecturii” deschisă în cadrul proiectului “c@rte în sate. Ateliere de lectură pentru copiii din satele izolate ale munților Vrancei”, proiect cultural al Asociației “Eu, tu și ei” Focșani, cofinanțat de AFCN, în cadrul ariei Promovarea culturii scrise 2018. 

S-ar putea iți placă și:
Tags:

Articole similare

Menu