Viața la țară pe o simplă coală

Viața aici e una frumoasă, cu liniște multă, dar și obositoare, căci dacă nu îți este grădina plină, grija zilei de mâine te apasă.

Ilustratie realizata de voluntarii c@rte in sate pe baza scrisorii trimise de eleva Ginga Roxana

Bună  ziua! Numele meu este Gîngă Roxana, am 13 ani și locuiesc…la țară! Viața aici e una frumoasă, cu liniște multă, dar și obositoare, căci dacă nu îți este grădina plină, grija zilei de mâine te apasă. Noi ne facem totul prin mâinile muncite, indiferent dacă e soare sau dacă plouă.

Suntem gospodari! Simpli și modești!

Ceea ce mă întristează în satul meu, Voetin,  este că populația, în marea ei majoritate, este bătrână, tinerii au plecat spre o viață mai bună, pentru a le oferi celor rămași în urmă zile mai ușoare, zâmbete și…revederi pline de căldură.

Noi, copiii, păstrăm însă bucuria adevăratelor prietenii, oferim culoare străzilor vechi, pe care asfaltul abia a ajuns și zidim amintiri pe ulițe scorojite.

Cum aș putea descrie viața la țară pe o simplă coală? Mi-ar trebui adevărate manuscrise, o care precum Istoria literaturii…, mare și interminabilă!

Aici încercăm să păstrăm obiceiurile străvechi, mirosul cozonacilor calzi, mersul la biserică în zi de sărbătoare, gălăgia de la porți. Viața la țară e ca aluatul frământat de mama, căci din aluat cresc plăcinte pufoase, la fel cum și noi creștem și ne dezvoltăm. Un lucru e sigur: nu uităm niciodată de unde plecăm!

Eu, sigur, plec din Voetin!

Scrisoare primită pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu”, care și-a propus să-i valorizeze pe elevii vrânceni cu aptitudini literare și artistice. Roxana Gîngă, elevă in clasa a VII-a la Școala Gimnazială Voetin, este pasionată de cresterea animalelor. Concursul de scriere creativă pentru copiii din sate este organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului c@rte în sate. Valiza cu povești, co-finanțat de AFCN. 

S-ar putea iți placă și:
Tags:

Articole similare

Menu