Altă prefață pentru aceleași alegeri de la PDL

Costica Neata - presedinte interimar la oraganizatia PDL Vrancea
Costica Neata – presedinte interimar la oraganizatia PDL Vrancea

Parafrazînd, mai nimic nou pe frontul luptelor fracționiste din PDL. Rolul de partid de opoziție a fost complet abandonat în favoarea interminabilelor dispute fratricide. Ieri reformau împreună statul, astăzi ”se reformează” fără milă între ei. Ieri,uniți în cuget și simțiri, clamau semeți de pe piedestalul puterii unitatea și puritatea ideologică de dreapta, astăzi,divizați în nenumărate facțiuni,cu valiza la ușă, stau cu ochii ațintiți la mișcările fostului lor premier Ungureanu sau ale fostului lor președinte Băsescu. Și, totuși, în răstimpul celor mai bine de două luni scurse de la ultima tentativă de alegeri, două aspecte trecute ușor cu vederea par să ascundă realități complexe, nedectabile la un moment dat, care, ca un turnesol, profilează și despart contururile a două tabere ireconciliabile.
Prima constatare ar fi că Neață nu s-a dat înfrînt, nu a cedat monstruasei coaliții formată împotriva sa. Nu s-a reușit a fi adus la ordine. Își joacă cartea și, contrar așteptărilor, a găsit și sprijin și o oarecare înțelegere la București. Contextul îl ajută. Deputatul Secară e cu un picior în Mișcarea Populară și se afișează mai tot timpul cu secesionista Elena Udrea creând iritare la București. Comportamentul contradictoriu, milităros, agresiv, lipsit de miez, uneori de-a dreptul ilar, i-a îndepărtat pe toți cei care puteau vedea în el un lider alternativă. Și poziția de consilier prezidențial a lui Murgeanu, nașul și stîlpul de influență al familiilor Vraciu și Panciu, a ridicat semne de întrebare asupra loialității acestora. Iar din supa amorfă de anonimi profitori, de strategi cu viziuni la scară planetară sau limbuți lacomi și fără caracter ce se periplă pe la partid, nu prea ai ce să scoți în față. Așa că… în țara orbilor chiorul e împărat.
O a doua constatare ar fi că, în urma repetatelor reglări de conturi, conducerea interimară a organizației a ajuns colectivă, să fie exercitată de o comisie ce are rolul să vegheze la corectitudinea alegerilor! Important e că fiecare din cei așa-zis 5 candidați au avut dreptul la o nominalizare în comisie, plus încă doi membri: Neață ca președinte, și Secară ca deputat. Nu intrăm în aritmetica ce măsoară raportul de forțe în interiorul comisiei ci vom reflecta la relaționări devenite abia acum vizibile în unele cazuri, ce denotă relații de încredere doar bănuite și care nu mai pot fi negate. Din întunericul și misterul ce înconjoară adevărata viață de partid au ieșit la iveală prietenii ce explică multe din parcursurile politice individuale dar și sugerează o anumită stare de lucruri în partid. Avem ocazia să putem extrage concluzii ce în alte condiții nu puteau fi devoalate.
Negru Cornel – un personaj aparent rebel, mereu în răspăr cu majoritatea colegilor, un spirit de frondă cu accente justițiare. Doar el ține cu adevărat la partid, doar el se jertfește pe altarul lui. Nu e niciodată apreciat la justa valoare. Toți îi sînt perpetuu datori. Critic fără cruțare la adresa celor care nu îl recunosc. Doar alții greșesc. L-a nominalizat pe -după cum Secară grăia – marochinerul cu liceul la seral, Lică Panciu , reușind să își arunce în derizoriu discursul principial, reformist și antiPSD. Relația lor datează din toamna lui 2005. Ținînd cont de anumite întîmplări cu iz penal din viața sa ar fi trebuit să evite pentru o perioadă expunerea publică. Probabil ieșitul în față cu orice preț, după modelul Oprișan, e contagios. A preferat o candidatură cacealma.
Liviu Bostan a aterizat pe filiera Felix Tătaru direct în conducerea județeană a PDL în vara lui 2008. A fost purtător de cuvânt pentru o lungă perioadă dar nu a profitat de ocazie să se afirme. A oscilat între Sorina Plăcintă și Alin Trășculescu, fapt care nu i-a permis să acceadă la nici o funcție în partid. A înclinat în cele din urmă către Alin și s-a ales cu funcția de consilier județean. L-a nominalizat pe Romică Sandu, omul de casă al lui Alin, confirmând o dată în plus fidelitatea față de acesta. Deși se prezintă un intrasingent de obârșie monicomacoveistică, a pariat pe – după cum spunea tot Secară – pușcăriabilul Trășculescu. E totuși o coliziune între ceea ce afirmi și modul cum acționezi. Dar așa sînt politicenii ăștia… mai înghit o broască, o mai pun de-o candidatură la mișto…
Raluca Ioan a pierdut mandatul la alegerile din 2012 pe mâna ei. Dacă dormea era deputat. Nu a făcut-o, și astfel a devenit evident noncombatul cu PSD ajungând să enerveze multă lume. Nu ar mai fi existat agitația asta în PDL deoarece ar fi pus din prima clipă batista pe țambal.Va rămâne memorabilă scena din campanie, de la tvAtlas, când își căina moartea cățelului din vina lui Bacinschi și recomandîndu-i acestuia creștinește să facă un hotel pentru câinii vagabonzi. Dacă nu, asta va face ea în mandatul de deputat. A nominalizat-o pe Constantina Negoiță, șefa de la femeile PDL și fidela Dorinei Vraciu. Cele trei doamne au controlat dintotdeauna organizația de femei și prin aceasta organizația municipală. Au pus la punct morișca cu care au strivit orice opoziție ce ar fi putut atenta la pozițiile lor partinice. În Consiliul Județean, cu o discreție ostentativă, toate trei au făcut parte din apanajul lui Oprișan.
Prin microstatura candidaților, alegerile de la PDL Focșani au devenit un fel de meci care se dispută la matineu, categoria juniori. Confruntarea adevărată, între seniori, se dă între Neață și alianța dintre Panciu, Trășculescu,Vraciu și Secară. Nu cu mult timp în urmă dl Secară îi gratula pe partenerii săi de astăzi că ”atâta timp cât au avut conducerea s-au vândut și prostituat cu Oprișan”. Are deplină dreptate. Gura păcătosului adevăr grăiește.

Prima prefaţă la alegerile din PDL o puteţi citi aici: Prefata la ”alegerile” din PDL

S-ar putea iți placă și:
Tags: , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu