PNL-ul comunal – 3

Nini Sapunaru, reales cu un discurs paralel cu realitatea

Liberali odihnindu-se
Liberali odihnindu-se. Sursa: Facebook

În discursul dlui Nini Săpunaru, alianța dintre PSD și PNL este văzută ca „marea alianță de succes stânga-dreapta” , cu referire înspre Germania, la alianța între creștin-democrați și socialiști, UCD și SPD. O alianță deja cu un mare merit istoric prin eliberarea țărișoarei din strînsoarea tiranozaurului Băsescu care a reușit capturarea  fragilului nostru stat în beneficiul nesățioasei clici portocalii. Cu o asemenea dimensiune european-națională discursul continuă cu ”distorsiunile”, un termen drag dlui Nini, dar greșit contextualizat. Gravele distorsiuni  din domeniul politic, economic, administrativ etc… ale regimului de tristă amintire sînt clișeizat trecute în revistă . Eroizarea comportamentului colegilor din PNL apare ca ceva firesc. ”Am rezistat împreună (?) cînd ne-am aflat în opoziție. Am reușit să păstrăm unitatea și identitatea (?) în condiții grele (?) cînd cei mai mulți ar fi capitulat. Mulțumesc primarilor care au rămas cu noi”.

Sînt amintite gesturile politice cu o serioasă încărcatură volițională, dar și simbolică: excluderea dlor Copaci , Tudorache sau Ignat chiar dacă unii, între timp, părăsiseră deja  partidul. Și cum liberalii sînt unicii deținători ai spiritului de inițiativă, nu au fost uitate nici multitudinea de acțiuni purtătoare nobilului har: oferirea de mărțișoare de 1 Martie sau de flori doamnelor de 8 Martie, plantarea de arbori și flori, curățarea parcului central din oraș, mici cadouri pentru micii locuitori ai Focșaniului de 1 Iunie, servirea gratuită de cîrnați cu fasole și vin fiert pentru participanții la ziua națională a Romaniei, împodobirea bradului de Crăciun în fața sediului. Fapte mărețe, cu putere de exemplu, ce au erodat și subminat continuu și decisiv dictatura. Raportul de activitate mai supune atenției lista cu glorioasele victorii electorale în cele cîteva comune cu primari liberali. Viitorul, în generoasa viziune liberală, consacră ca țintă doar “depășirea actualei etape dificile, alături de partenerii  din USL”. Un pic cam sumarizat, dar altruismul scopului o  justifică pe deplin.

Puțin despre ei, poate că mai multe nu au de spus, nimic despre Vrancea și locuitorii ei. Despre necazurile ei. Nimic despre guvernare locală. Performanța lor în domeniu face ca Vrancea să fie asemeni României în UE. Ocupă mereu unul din ultimele locuri oriunde este vorba despre dezvoltare sau performanță. Inclusiv în materie politică. Asta e doar o constatare care, oricum, nu are nimic de-a face cu agenda de lucru liberală.

Nini Sapunaru conduce PNL Vrancea de opt ani
Nini Sapunaru conduce PNL Vrancea de opt ani. Sursa: Facebook

Dacă excluderile din partid au ajuns repere, standarde  publice ale înțelepciunii liberale, atunci trebuiau s-o treacă pe listă și pe cea a lui Romeo Postelnicu din iunie 2010, candidatul PNL la Primăria Focșani în 2008. Ea marchează reintrarea partidului în subordinea PSD, deoarece acest act politic a fost realizat la cererea expresă a lui Oprișan. ”Trădătorul”  Postelnicu trebuia pedepsit, trebuia dat exemplu că a întinat marile crezuri baronale , că a aderat la dreapta liberală, că a avut curajul să îl susțină chiar pe Dl Nini,în 2007, în încercarea acestuia de a prelua controlul Consiliului Județean. Iată cum, libera opinie, element specific gîndirii liberale, devine subiect supus cenzurii… Delictul de opinie devine sancționabil, disciplina de masă este reintrodusă. Individul pierde bătălia în PNL, în favoarea echipei, a colectivului. Cine mișcă în front, out.

Marea minciună care străbate tot discursul dlui Nini aici își găsește temeiul. Din acest moment PNL nu mai poate vorbi de opoziție. Obține postul de viceprimar al Focșaniului (prin dl Tudorel Trofin) și va fi parte a majorităților ce conduc consiile locale și Consiliul Județean. Nu mai punem la socoteală pozițiile de conducere păstrate sau influența din administrația județeană.

Va urma un nou material despre problemele de mare interes public care ar fi trebuit să se găsească în centrul preocupărilor liberale.

Fisiere atasate acestui articol:

Comunicat de presa: Abuzurile “baronilor locali” ai PSD

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu