Un zîmbet pe 16 mm

Teodor Baconschi la lansarea PMP Vrancea : Focsani , august 2013: ”Astăzi am pus bazele PMP la Oneşti, Bacău şi Focşani. Zone unde mafia transpartinică «de tranziţie» ţine oamenii în disperare şi sărăcie. Dacă nu se produce o revoltă popularcaricatura politicaă – de la cetăţeanul simplu, pană la antreprenorul terorizat de sistemul «controalelor dirijate» pentru a stoarce bani de campanie în favoarea PSD-Oprişan – soarta acestor judeţe roşii este pecetluită. Răul este foarte adanc. PMP se naşte acum ca proiect al ultimei şanse de normalitate”.
Florin Secara, 5 februarie 2014: “Vă asigur că, în Vrancea, Mişcarea Populară este cu adevărat vocea opoziţiei care îşi propune să dea glas nemulţumirilor şi criticilor oamenilor de rând. Şi, mă voi îngriji să rostim aceste nemulţumiri cu voce tare. Politica noastră este despre respectarea drepturilor – a drepturilor celor mulţi, cei care nu petrec la restaurante alături de Victor Ponta, cei care nu sunt trecuţi pe statele de plată ale lui Marian Oprişan sau Nini Săpunaru. Pentru mine este o onoare să rămân pe aceeaşi parte a baricadei cu Traian Băsescu”.
Costica Porumboiu, august 2013: „Mişcarea Populară a anunţat ca proiect strategic aducerea în viaţa politică şi reprezentarea unui număr important de cetăţeni, absenţi la vot sau nehotăraţi. În acaestă situaţie se află jumătate din electoratul romanesc. De aici pornesc şi eu în demersul meu politic. Nu voi exclude dintre colaboratorii pe care mi-ii voi alege, oameni care au experienţă politică, oameni care au mai activat în alte partide nu vor fi refuzaţi. Dar Mişcarea Populară vrea să aducă în viaţa politică şi pe scena publică figuri noi. Proiectele politice ale preşedintelui Traian Băsescu trebuie continuate”.
Costică Porumboiu, ianuarie 2014:„Oamenii de calitate sunt bineveniţi în Partidul Mişcarea Populară. Sunt foarte mulţi oameni cerebrali în PDL care şi-au dat seama de politica falimentară pe care o face Vasile Blaga şi îi aşteptăm la noi. Noi dorim să facem altfel de politică”. Nicu Tănase i-a ascultat sfatul și i l-a și urmat.
Nicu Tănase,septembrie 2014: “Sunt membri PDL care nu se simt motivaţi pentru a-l susţine pe Klaus Iohannis. Ei nu ştiu pentru ce să lupte, nu le creează nicio motivaţie şi mulţi pedelişti îşi îndreaptă privirea spre Elena Udrea” sau “La organizaţia municipală a PDL este o problemă. Sunt foarte mulţi colegi care mă sună sau cu care mă întalnesc şi îmi spun că nu se mai regăsesc. Colegii şi prietenii noştri de la PDL nu se simt foarte bine în această coaliţie cu PNL”.
În timp ce Tănase îi căina ipocrit pe foștii colegi de la PDL, ex-președintele PMP Vrancea Costică Porumboiu și ex-președintele PMP Focșani Daniel Pancu, împreună cu alți tovarăși de drum, tocmai părăsiseră barca PMP suindu-se din mers în cea a PDL.
Secară e la UNPR iar Baconschi a părăsit politica sau politica l-a părăsit pe el, oricum nu mai contează cine pe cine a trădat. Tănase a susținut-o în noiembrie 2012 la alegerile pentru Parlament pe Raluca Ioan și, drept mulțumire, cu mîna lungă a domnului Neață, aceasta l-a săltat de pe scaunul de președinte al PDL Focșani luîndu-i locul. După cîteva luni Neață își înlătură protejata pentru noul intrat în grații, Aurel Coman. Luna aceasta și acesta e trimis cu forța la plimbare, după cîte se pare pentru new-comerul Costică Porumboiu care ar fi cîștigat partida în fața lui Hornea. Porumboiu s-a întors la PDL după ce în dos, Nicu Tănase, fără nici un scrupul pentru cel care l-a primit în PMP, i-a aplicat o ștampilă cu piciorul. Băieții au multe polițe să își plătească și cam aceasta e și va fi singura lor ocupație. Se rotesc între ei pe la partide, caftindu-se pe unde se prind. Aveți vreo așteptare de pe partea dreaptă a politichiei? Cu ce e mai bună dreapta decît stînga? Iar cum PNL stă strîns lipit de PSD ca nu cumva să piardă vreo funcțioară publică…

S-ar putea iți placă și:
Tags: , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu