Deputatul Secară și ”pumnul în gură”

”Respectul pentru diversitate, pentru pluralitatea opiniilor, preocupărilor, opțiunilor, din toate punctele de vedere, este un alt fundament al liberalismului”. Așa frumos zice crezul liberal, pe site-ul PNL, de mai că îți vine să crezi că liberalii chiar și așa fac: respectă dreptul la opinie și se numără printre acei politicieni care încurajează publicul să se implice în viața cetății, care doresc ca electoratul să fie parte activă a deciziilor.

Trecut prin trei partide înainte, în căutarea identității politice adecvate, domnul deputat Secară a găsit în sfârșit o platformă pe placul domniei sale și s-a înscris în PNL, adoptând valorile liberale, printre care și cea de mai sus, cu respectul pentru pluralitatea opiniilor. Ar fi fost prea frumos, totuși, recunoașteți! Din păcate, Secară e doar un liberal vopsit în galben, cu principii ”roșii” din altă vreme și ale altui partid, la care se adaugă o lipsă acută a dorinței de dialog.

Am votat dreapta la ultimele alegeri și, implicit, am dat un vot și partidului din care face parte deputatul, pentru a mă reprezenta în Parlament. M-aș fi așteptat ca un ales al partidului cu care am votat să aibă bunul-simț de a răspunde unei simple întrebări pe care i-am adresat-o pe pagina sa de Facebook, nu pentru că am votat cu partidul respectiv, ci pentru că sunt unul dintre cetățenii pe care se presupune că îi reprezintă.

L-am întrebat așa: ” Domnule Secară, în perioada în care ați fost membru UNPR și l-ați sprijinit pe Ponta la alegerile prezidențiale, ați fost aliat politic cu Oprișan și nu îmi aduc aminte să fi avut un discurs negativ la adresa lui în perioada respectivă. Discursul ”virulent” l-ați avut doar în perioadele în care ați activat în PDL, în PMP și acum, în PNL. Puteți explica, vă rog, diferențele de atitudine între aceste perioade? Vă mulțumesc!!”.

fb fb

 

 

 

 

 

 

 

 

Mă așteptam la un răspun încâlcit, cu multe cuvinte, care să nu spună nimic, dar la un răspuns oricum. În schimb, în cel mai lipsit mod lipsit de civilizație și respect, domnul deputat alege să cenzureze ceea ce nu îi priește și șterge complet întrebarea, aleagând cea mai simplă soluție – ”fuga o fi rușinoasă, dar e sănătoasă”, cum îmi zicea un prieten.

FB

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce anume l-a deranjat pe domnul deputat în întrebarea mea, nu îmi pot da seama. Poate faptul că i-am reamintit că a fost membru în patru partide diferite, în cei patru ani de când e deputat, cam câte unul pe an?! Că l-a sprijinit pe Ponta la algerile prezidențiale, deși acum îl ”atacă” prin presă? Că a tăcut când era aliat cu MOp? Să înțeleg că domnului deputat îi este rușine cu trecutul său? Sau o fi doar nepăsarea față de alegători, disprețul față de cei pe care ar trebui să îi reprezinte?

Dacă aceasta este schimbarea la care visează PNL în Vrancea, atunci cred că vom schimba doar opacitatea pesedistă cu îngustimea penelistă, pentru că cenzura practicată de PSD nu e cu nimic diferită de cenzura practicată de unii membri ai PNL.

P.S.: un print screen de pe site-ul Realitatea, care e un tablou foarte reușit al carierei  polititce a deputatului PNL Secară; citiți titlurile și vă veți lămuri cam cu cine avem de a face, cam cine e ”vectorul” schimbării în Vrancea.

traseism_politic_secara_vrancea

 

 

 

 

 

 

 

 

LATER EDIT

Printr-un mesaj pe FB, deputatul Secară mi-a transmis următorul drept la replică, pe care consider că trebuie să îl public:

Stimate Domn, cu regret am aflat acum doua ore de incidentul de pe FB. M-a sunat un prieten si mi-a relatat despre articolul dvs. Imi cer mii de scuze pentru acest incident si va pot declara ca nu eu am fost protagonistul. Ptr pagina mea de FB mai au drept de admin-acces inca doua persoane, respectiv consilierii mei. Am incercat sa iau legatura cu ei dar este destul de tarziu si nu am reusit. Maine dimineata o sa analizez impreuna cu ei ceea ce s-a intamplat. Acest fapt nu vine ca o scuza ptr ca raspunderea totala imi revine mie. Cei doi, in mod normal au atributii administrative ptr paginile de FB, mail etc.

Va asigur de toata deschiderea mea in a dialoga cu cat mai multe persoane care-mi scriu pe paginele de FB (sper sa intelegeti ca nu pot chiar cu toate smile emoticon Nu-mi este rusine de deciziile mele de a trece de la un partid la altul, atat timp cat acolo unde am fost nu a existat deschidere catre corectitudine si evolutie (eu am intrat prima data in politica in oct 2012, venind din business). Nu am putut sa raman alaturi de oameni care-mi ingradesc dreptul la exprimare, dreptul de a avea propuneri pertinente si mai ales dreptul la evolutie. Acesta a fost motivul ptr care am fost asa “calator” :)) , si nu interesele personale. Nu am sa stau cu capul plecat doar din dorinta de a evolua pe scara politicii. Businessul meu personal ( care nu este cu statul) imi ofera o independenta mare, si nu ma face sa ajung sa fiu ca alti, care toata viata lor au fost vanatori de posturi de conducere in sistemul bugetar, si care au fost obligati sa faca compromisuri. Ce ma supara in articolul dvs este faptul ca sunt acuzat pe nedrept de parteneriat cu ponta sau oprisan. De orice ma puteti acuza , de orice altceva, dar de acest parteneriat nu puteti. Macar in acest lucru am fost mai mult decat consecvent, indiferent de partidul din care am facut parte. Chiar si in cele sase luni petrecute la unpr am publicat articole in care m-am luat de actv lui oprisan si a lui ponta. Daca studiati presa o sa vedeti ca motivul plecarii mele din unpr a fost tocmai atitudinea mea critica fata de actv lui oprisan. Nu am iesit o zi pe strada sau in alta parte sa-i fac campanie lui ponta sau oprisan. Accept, am fost un traseist politic, dar am fost si sunt cel mai inflacarat si mai consecvent opozant a lui oprisan si promit ca asa am sa raman mereu. Imi este foarte greu sa ma manifest in judet deoarece peste 90% din presa vranceana (mai ales cea care se da de dreapta) este vanduta lui oprisan, peste 90% din presa vranceana urmareste sa promoveze interesele personale ale unor “relicve politice”. Fapt pentru care incerc sa accesez presa nationala ( stiripesurse.ro ; evz.ro; realitate.net etc ) Sunt foarte deschis ptr comunicare cu oricine vine cu propuneri si nu numai cu critici, sunt alaturi de cei ce sunt pro-activi si nu reactivi.

 

S-ar putea iți placă și:
Tags: , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu