Festivalul “Verde la Teatru” revine pe scena vrânceană. Cine sunt tinerii din spatele festivalului?

Vești bune! Teatrul, muzica, dansul, fotografia și buna dispoziție își dau din nou întâlnire la Focșani. În perioada 22-26 august se va desfășura cea de a IV-a ediție a festivalului “Verde la Teatru”, un proiect inițiat și continuat de o echipă inimoasă de tineri din comunitatea noastră. Evenimentul este realizat în acest an în parteneriat cu Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Centrul Cultural Vrancea, Biblioteca Județeană Vrancea și Consiliul Județean al Elevilor, sprijinit de Consiliul Județean Vrancea și de Primăria Focșani. Ediția 2018 este susținută și de Rotary Varana Focșani.

“Verde la Teatru” este festivalul care an de an îndeamnă publicul vrâncean să se oprească din goana vieții cotidiene pentru a se delecta cu activități artistice.

Tema acestei ediții se numește “Exercițiile nu sunt probleme”.

La prima ediție eram niște liceeni cu probleme tipice de liceeni. Acum vă spunem că pentru a patra vară ne găsiți la Ateneu. Nu mai suntem toți liceeni și nici probleme de liceeni nu mai avem. Încet, încet ne-am dat seama că exercițiile de la școală nu sunt probleme reale, tot ce ni se părea atunci greu acum ni se pare mai ușor, dar știm că așa  este mereu. Problemă? #țisepare”. În ton cu tema, programul acestei ediții este plin de activități menite să introducă spectatorii într-un univers fără griji. Astfel, din cadrul festivalului nu vor lipsi mult așteptatele piese de teatru printre care se numără „Cântăreța cheală”, „Întreaga mea lume”, „Art” și „De-a poezia”. De asemenea, festivalul va curprinde ateliere de teatru, fotografie și coregrafie, dar și ateliere special gândite pentru cei mici. Simona Delegeanu, Alex Stefănescu și Parchet în flăcări vor aduce muzica pe scena festivalului.“, declară organizatorii într-un comunicat de presă trimis blogului VranceaAltfel.ro

Ediția cu numărul patru aduce și multe alte noutăți. Printre acestea se numără sesiuni de Q&A, blind flashmob, biblioteca de vacanță, spectacolul de coregrafie susținut de Yourself. Pe lângă Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, deschiderea și o serie de activități se vor desfășura la Colegiul Național Unirea, dar și la Teatrul de vară din Crângul Petrești. Cu acest prilej au fost planificate plecări cu bicicletele din Piața Unirii până la Crâng, festivalul dorind să promoveze și anul acesta mișcarea și respectul față de mediul înconjurător în rândul comunității.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook și de Instagram a festivalului. Intrarea este gratuită și se realizează pe bază de rezervare prin intermediul site-ului evenimentului: www.verdelateatru.ro. Pentru mai multe informații consultați programul de mai jos.

7 pentru Verde Teatru

Prima ediție a festivalului Verde la Teatru s-a desfălurat în septembrie 2015 din dorința unor elevi de a promova mai mult arta teatrală în comunitatea vrânceană și de a determina publicul să meargă mai des la spectacole de teatru. “Ideea a pornit între noi, între prieteni, între STEV-iști din dorința de a nu juca doar o dată pe an. Ne-am gândit că de-a lungul verii putem să jucam spectacolele pe care noi le pregăteam pentru STEV. În fiecare săptămână plănuiam câte un spectacol. Apoi am ajuns la concluzia că e mai de impact să încercăm să aducem spectacole din afara Focșaniului si să le punem într-o singură săptămână sub forma unui festival. Am reușit să aducem și traineri, astfel am avut și ateliere. Așa a iesit prima editie de Verde la Teatru“, a declarat Alex Mănăilă, co-președinte al festivalului, pentru blogul cultural și de atitudine civică Vrancea.ro. Aventura Verde la Teatru a fost începută de o echipă – poate nu întâmplător – formată din șapte elevi. De clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Andreea Ranghianu, Simone Ghinea, Adrian Androne, Giani Neagu, Mariuca Bosnea, Elena Calinoiu, Alexandru Mănăilă sunt cei care a început povestea Verde la Teatru. Astăzi festivalul este condus de Andreea Rănghianu și Alexandru Mănăilă având alături o echipă de 17 tineri precum și mulți voluntari.

Sperăm ca vrâncenii să aprecieze munca uriașă, efortul și resursele investite în acest eveniment și să participe în număr cât mai mare. Și mai sperăm ca și Teatrul Municipal Focșani să își deschidă la rândul său ușile către acest proiect cultural care aduce tineri frumoși și talentați pe scenele orașului Focșani. Mult succes și felicitări. Vrem tot mai mult Verde la Teatru! (Silvia Vrînceanu Nichita)

S-ar putea iți placă și:
Tags: , ,

Articole similare

Menu