Schimbarea lor nu e schimbare

În urmă cu peste un sfert de secol, România scăpa de regimul comunist, dar dramele prin care a trecut poporul sunt vizbile la tot pasul; acestea se resimt poate cel mai tare în felul în care țara este condusă de o mână de politicieni cărora le pasă mai mult de neamurile lor decât de neamul  care i-a ales, la fel cum o făceau și nomenclaturiștii comuniști: cu dispreț și punând deasupra noastră haita care îi apăra și îi hrănea.

ProtestÎn decembrie, alegem un nou Parlament, care să ne reprezinte interesele și care să legifereze pentru interesul nostru, al tuturor. Sau cel puțin asta ar trebui să facem. Dar avem ce alege? Avem de unde alege? Avem motive pentru care să mergem iar la alegeri?

Partidul care pare a conduce în sondajele de opinie, PSD, ne prezintă liste care colcăie de penali, de lepre care se cred mai presus de lege, de baroni care vor să se ascundă în fotoliile moi din Casa Poporului de frica judecății, de oameni pentru care noi, restul, nu reprezentăm altceva decât mijlocul prin care poate fi luată puterea și nicidecum scopul pentru care ar trebui dusă lupta politică, gata să mai fure încă patru ani.

PNL, al doilea partid ca mărime, cel care se dorește a fi văzut ca principala forță de dreapta, cel care dorește să reprezinte schimbarea, nu se sfiește să voteze cot la cot cu PSD atunci când vine vorba de apărarea privilegiilor de castă, arătându-ne cum sunt cu adevărat: invidioși că nu sunt în locul pesediștilor.

Dragi pesediști, peneliști, curluntriști și fripturiști,

Ne-am săturat de schimbările vostre, ne-a ajuns până la os ”politica” voastră dusă de un sfert de secol! ”Figurile noi”, din spatele cărora se ițesc hidoasele capete ale acelorași păpușari siniștri, nu vor decât să ia și ei locul la masa profitorilor.

Nu de o schimbare avem nevoie, așa cum sugerează peneliștii (pentru că mi-e rușine să îi numesc liberali), nu de o schimbare a numelor de pe liste are nevoie electoratul activ, cel care muncește și care nu întinde mâna, nu de rotire a cadrelor au nevoie alegătorii care au văzut ce înseamnă democrație și ce înseamnă răspunderea celui ales, care știu puterea promisiunilor făcute în campania electorală.

Acești alegători cer o rupere radicală de sistemul impus de păpușari, o demolare a ”tradiției politice post-decembriste”, ei vor să știe că cei cărora le dau votul, cel mai de preț ”bun” al unui cetățean, înțeleg responsabilitatea pe care o primesc. Acest electorat are nevoie de politicieni care să priceapă că țelul luptei politice nu e luarea puterii pentru hrănirea gurilor partidului, ci pentru binele public și respectarea cuvântului dat.

Anul acesta cred că avem ce alege, fără a spune că am ales ”răul cel mai mic”, cred că avem de ce spera, că avem un motiv pentru care să ieșim la vot. Apariția USR mă face să cred că nu e totul pierdut și că păpușarii nu au câștigat partida. Omenii aceștia noi, cu cariere curate și muncite, îmi dau speranța că, în sfârșit, ne putem rupe de comunism.

FOTO: Dan Balanescu/Hotnews.ro

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu