Invitație la întâlnirea cu activistul american Lew Finfer

Lew Finfer, directorul Massachusetts Community Action Network din Boston

Asociația “Eu, tu și ei” Focșani, cu susținerea Departamentului de Stat al SUA și al Centrului de Resurse pentru Participare Publică (Ce-Re) din București, are plăcerea de a vă invita la o întâlnire cu activistul și organizatorul comunitar american Lew Finfer, directorul Massachusetts Community Action Network (MCAN) din Boston, care va susține un workshop la Focșani în cadrul programului de schimb “Sustaining Civic Participation in Minority Communities”.

Întâlnirea va fi moderată de Silvia Vrînceanu Nichita, absolvent român al Programului ”Professional Fellows” al Departamentului de Stat al SUA și va avea loc pe 23 februarie, între orele 12.00 și 15.00, în sala Florentin Delmar a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”.

Evenimentul pe Facebook aici: https://www.facebook.com/events/148722569149963/

Sâmbătă, 24 februarie, între orele 10.00 și 12.30, va avea loc un alt workshop cu tinerii liceeni și studenți afiliați Clubului de jurnalism și implicare civică Tineret în (re)acțiune.

Evenimentul pe Facebook aici: https://www.facebook.com/events/155602731906571/

Întâlnirea își propune, printre altele, încurajarea organizațiilor nonguvernamentale din Vrancea să colaboreze în proiecte comune pentru schimbarea în bine a comunității. Rugăm persoanele interesate să completeze formularul de înscriere aici: https://tinyurl.com/y7can4o7.

Detalii la numărul de telefon 0744217031 sau la adresa de email silvia_vrinceanu@yahoo.com.

Pe curând!

 

Cine este Lew Finfer

Lew Finfer lucrează ca organizator comunitar începând din anul 1970, fiind implicat activ în ONG-uri comunitare din statul american Massachusetts cu care a avut nenumărate succese de-a lungul anilor. Director al MCAN, o influentă federație care reunește organizații comunitare americane, care luptă pentru justiție economică și rasială, Lew Finfer a reușit să finalizeze cu succes recent o campanie prin care salariul minim din statul american Massachusetts a crescut ajutând astfel peste 500.000 de oameni. De asemenea, mai mult de 900.000 de americani sunt beneficiari ai unei alte campanii de succes prin care au obținut dreptul de a avea concediu medical plătit. Aceste succese se alătură unui lung șir de campanii care au vizat educația, incluziunea socială, condițiile de locuire sau siguranța publică.

Mai multe despre misiunea MCAN aveți aici: http://www.mcan-pico.org/about-mission/mcan-history/

Silvia Vrinceanu Nichita alaturi de Linnea E Allison, reprezentanta U.S. Department of State

Începând din 2013, domnul Lew Finfer este mentor în cadrul Professional Fellows Program, fondat și finanțat de guvernul american.

Între stagiarii care au lucrat cu MCAN se numără și jurnalista Silvia Vrînceanu Nichita. Președinte al Asociației “Eu, tu și ei”, Silvia Vrînceanu a lucrat timp de 20 de ani ca jurnalist, fiind pentru aproape 14 ani redactor-șef al Ziarului de Vrancea. Sub mandatul ei, publicația a obținut mai multe premii naționale și internationale care au adus excelență în jurnalismul local și au făcut din Ziarul de Vrancea un adevărat ziar al comunității și o voce credibilă în jurnalismul local din România. În urmă cu patru ani, ea a fondat pe lângă ziar Clubul de jurnalism și implicare civică Tineret în (re)acțiune. De-a lungul timpului a inițiat mai multe campanii sociale, s-a asociat în diverse grupuri și inițiative civice, unde s-a implicat voluntar în activități educative, sociale și culturale, desfășurate cu precădere în beneficiul tinerilor pe care îi încurajează să devină voci mai active ale comunității. În ultimii ani, Asociația “Eu, tu și ei” a inițiat proiecte dedicate cunoașterii, protecției și promovării patrimoniului cultural în rândul tinerei generații.

Professional Fellows Program

Professional Fellows Program este un program de schimb inițiat de U. S. Department of State de care pot beneficia în acest an cei care activează în programe de participare civică şi advocacy din cadrul unor organizaţii neguvernamentale, organizaţii civice, grupuri de iniţiativă civică sau care sunt activişti şi/sau organizatori comunitari și care lucrează cu comunităţi vulnerabile/comunităţi din mediul rural. Scopul programului este de a oferi participanţilor o oportunitate de dezvoltare profesională şi de învăţare de noi metode de implicare a cetăţenilor în procese decizionale care afectează comunitatea, grupurile minoritare/ dezavantajate. Pe parcursul programului, stagiarii petrec șase săptămâni în Statele Unite ale Americii lucrând în cadrul unor organizaţii neguvernamentale, participă la ateliere de lucru și vizite de studiu, în funcţie de experienţa şi interesul fiecăruia. CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică derulează acest program în România, în cadrul programului GLC Teach Democracy. Până în prezent, peste 50 persoane au participat la acest program de schimb de experienţă.

Detalii aici: http://glc-teachdemocracy2.org/open-competition-for-professional-fellows-exchange-program/

Și aici: https://exchanges.state.gov/non-us/program/professional-fellows-program

#EuTuSiEi #UnițiPentruBine

#AmbassadorsForChange #World Leaders #ThePowerOfPeople

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Menu