Gura asta, bat-o vina!

Domnii Copaci si Sapunaru pe când banii de la Sănătate erau la ... paușal.
Domnii Copaci si Sapunaru pe când banii de la Sănătate erau la … paușal.

Săptămâna aceasta, într-o emisiune locală TV, în compania agreabilă a moderatoarei Mariela Niță, dl Mihai Copaci jurist și inginer, președinte director- manager general al casei judetene de sanatate, a făcut cel putin câteva remarci “interesante”. Să le trecem în revistă…..

1.            Domnia sa afirmă că i-a înmânat personal o sumă “frumușică” domnului Nini Săpunaru, bani de campanie electorală în 2008 ce vizau candidatura sa pentru un post de senator de Vrancea. Cum acest lucru nu s-a mai întâmplat , si cum nu a mai primit nici banii înapoi, dl Copaci sugera că Săpunaru este un țepar. Poate că așa o fi, doar că acești bani nu se regăsesc pe lista donațiilor oficiale publicate în Monitorul Oficial, așa că statutul lor este de bani negri. Dacă este așa principial, de ce nu s-a autodenunțat dl jurist Copaci la DNA, pentru că devine clar că ne aflăm în prezența unei infracțiuni ce ține de finanțarea ilegală a partidelor. Nu e legitim să ne gândim că aceeași metodă a fost folosită –cu succes- și când a fost desemnat conducător al CJAS? Acum, că grațiile săpunariene au preferat un alt portofel, mai generos, al domnului Buscă, ne simțim nedreptațiți? Când joci pe centură, accepți regulile jocului de acolo și nu mai pozezi în doamnă virtuoasă….

2.            Tot domnul Copaci a ținut să se prezinte telespectatorilor ca o victimă a abuzurilor guvernării PDL. Poate că au existat dar și domnia sa le-a provocat participând la toate lansările candidaților PDL. E o glumă, evident! Răzbunarea e dulce, așa că și PDL s-a răzbunat crunt, creându-i special un post de jurist – consilier superior pe care să candideze singur – așa cum este cum e la modă în lumea bugetară -, în condițiile în care în acest timp se dădeau afară bugetari pe bandă rulantă de către guvernarea inamică. Pentru că domnia sa să devină bugetar de lux , 7 alți colegi bugetari au fost dați afară. O bănuială ne spune că aceștia erau colegi de partid cu domnia sa. Care partid, domnule Copaci? Nu mai punem la socoteală hăituiala continuă cu vizitele la domiciliul de la Londra (?!), pentru a-i monitoriza cel mai lung concediu medical din istoria bugetară a Vrancei și nu numai … pe bani publici, și nu puțini. Grea suferință trebuie să îl mai fi încercat în opoziție.

3.            Cu un ton afectat, pe modulația unei voci interogativ-dubitativă , domnul Copaci observă cariera actulalui ministru PSD al fondurilor europene, Orlando Teodorovici, în 2008 aflat în ipostaza de candidat la Senat din partea PNL, în locul domniei sale. „Dacă acesta e modul de a reuși în politică, poate așa ar trebui să fac și eu.”, a subliniat dl Copaci. Adică azi în PNL și mâine în PSD, ar veni continuarea firească. Atunci când principiile afișate își trag seva din oportunismul cel mai pur, confesiunea dlui Copaci devine chiar un mod de a fi.

4.            În privința situației fermierilor scoși datori la Sănătate, dl Copaci declara ritos, chiar cu un pic de emoție vitejească în glas, că a atacat în justiție actul de control al Curții de Conturi, invocând un protocol încheiat între ANAF și CNAS … Târziu stimabile, prea tîrziu… Răul e deja făcut. Mii de oameni în instanță e o performanță. De la început trebuia atacată depașirea competenței , iar protocolul era doar o probă materială… Și asta nu e nimic din partea juristului Copaci … În continuare afirmă cu o noșalanță ingenuă că fermierii să nu mai conteste deciziile de impunere pentru că – prin contestarea raportului Curții – totul s-a suspendat până la soluționarea definitivă a cauzei.

Uite așa, comunicarea din gură la TV s-a adăugat modurilor de comunicare prevăzute de codurile de procedură fiscală și civilă. Tare, domnule, tare…

După 5 minute de emisiune am schimbat pe un canal de muzică.

S-ar putea iți placă și:

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu