“Prin citit te eliberezi de stres, supărare,urât și intri în lumea idealurilor”

Orice taină poate fi descoperită prin citit

Voi cât de des citiți o carte?

Știți că dacă vreți să vă desprindeți puțin de viața cotidiană de rutină sau… pur și simplu de realitate cea mai potrivită activitate este CITITUL?

De ce?

Prin citit te eliberezi de tot ce înseamnă stres/supărare/urât și intri în lumea idealurilor, în lumea poveștilor.

Prin această activitate poți călători prin toată lumea, atât prin intermediul poveștilor, cât și prin istoria scrisă care te trimite într-o altă lume și care îți prezintă alte culturi, dar și diferite tipuri de persoane.

Totodată, cititul îi ajută pe oameni să înțeleagă ce simt ceilalți, dar să înțeleagă și tainele lumii.

Cititul te ajută să-ți dezvolți imaginația prin poveștile copilăroase pline de personaje imaginare, magnifice, rupte de realitate care te conduc într-o lume nouă de care nu ai habar, dar care te farmecă și te fac să îți imaginezi și tu, te îndeamnă parcă să creezi și tu un tărâm paralel.

Totuși…cartea e mai mult de atât! Este un izvor de informații.

Cartea adună idei, deschide mintea, pune în evidență anumite idei, schimbă caractere, emoționează și creează bună dispoziție, fiind capabilă chiar să transmită anumite stări de admirație, de surprindere, de dorință, de fericire, de calm și lista poate continua.

Așadar, consider că prin citit putem atinge orice colț al lumii, putem învăța, putem cunoaște, ne putem relaxa, dar ne și putem dezvolta.

(Teodora MIRON)

Scrisoare primită de la Teodora Miron, elevă în clasa a V-a la Școala‌ ‌Gimnazială‌ ‌Homocea, îndrumător:‌ ‌bibliotecar‌ ‌Atomei‌ ‌Mihaela‌, în cadrul concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020.

Nu ratați șansa de a-i trimite și voi lui #Cărțilă, spiritul cărților de povești din proiectul cultural c@rte în sate, o super-scrisoare despre carte, lectură și prietenie! Premiile constau în cărți și experiențe frumoase alături de povestașii din echipa #CarteÎnSate. Așteptăm scrisorile voastre până pe data de 20 octombrie.

Aveți mai multe detalii aici: https://tinyurl.com/ConcursDeScriere

S-ar putea iți placă și:
Tags: , ,

Articole similare

Menu