“Urme de pași se aștern pe nisipul neted și ne conduc către o clădire bizară care se afla în spatele unor flori uriașe și uscate. Ajungem în clădire și observăm că sunt împrăștiate zeci de cărți uzate. Multe altele sunt așezate pe rafturi subțiri ce stau să cadă.
Ana-Maria merge pe culoarele înalte ale bibliotecii. Îi spun bibliotecă fiindcă printre rafturi am găsit o carte cu istoria clădirii.
Ana-Maria ia o carte de pe un raft scorojit și începe să simuleze dansul unei balerine din cartea galbenă pe care o ține în mână, în timp ce Robert citește într-un dicționar și ne stimulează să fim atente la cuvintele pe care le folosim.
Ana-Maria intervine cu o voce impunatoare, de regină:
–Eu primesc multe complemente în legătură cu vocabularul meu, eu nu greșesc!
–Ana-Maria, o regină ar trebui să știe să facă diferența, însă acum cred că faci o confuzie.
–Te rog, spune ce am greșit ?
–Ești o colegă grozavă, iar acesta este un compliment pe care îl meriți din plin.
–O sa fiu mai atentă de acum. Îți mulțumesc pentru lecție!
Lectura este o formă a fericirii prin care reușim să citim realitatea. Cititul îți construiește propriul paradis, un paradis care se află dincolo de ironie și confuzii.” (Gabriela Bălăndău)
Gabriela Bălăndău este elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Sihlea, și a trimis această narațiune pe adresa concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” organizat de Asociația Eu, tu și ei în cadrul proiectului cultural c@rte în sate. „Ateliere de povești pentru copiii din satele marginalizate”. Iată cum se prezintă cea care vrea să devină profesoară: “am 14 ani și sunt pasionată de fotografie. Iubesc activitățile care presupun colaborarea, iar cărțile sunt comorile cu care îmi umplu momentele de liniște. Visez să devin profesor și mă las inspirată de oamenii care transformă experiențele din viața de zi cu zi în unele memorabile.“
Sunteți curioși să descoperiți mai multe astfel de povești din cadrul Concursului de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” derulat până pe 20 octombrie 2020? Urmăriți-ne în continuare pe pagina de Facebook c@rte în sate și pe blogul cultural vranceaaltfel.ro!
Nu uitați: puteți vota pe Facebook una dintre lucrările intrate în cursa pentru premiul de popularitate, oferind un like și/sau un comentariu!
Aveți mai multe detalii despre concurs aici: https://tiyurl.com/ConcursDeScriere