Ucigașilor!

ucigasilorVoi cum ați dormi noaptea, dacă ați ști că din cauza voastră, din cauza dezinterestului vostru, au murit oameni, un tânăr licean și un vârstnic? Cum ați face față zilelor în care trebuie să mergeți la slujbă, știind că din cauza voastră visurile unui tânăr s-au spulberat și niște nepoți au rămas fără bunic ? Cum v-ați mai putea privi familia, știind că din cauza corupției voastre, mor oamenii în orașul pe care îl conduceți? Cum ați putea trăi cu voi înșivă, cum v-ați putea privi în oglindă știind că, prin ceea ce nu ați făcut ori prin ceea ce ați furat, ați ucis?

Un bătrân și un licean au fost uciși de administrația care conduce Focșaniul, de administrația care este dezinteresată de ceea ce se petrece în oraș și interesată doar de ceea ce se întămplă în conturile lor bancare, de administrația care aruncă miliarde pe petreceri în aer liber, dar care nu e în stare să ofere o minimă protecție cetățenilor din “capitala provinciei europene Vrancea”.

Doi oameni au fost uciși de politicieni pe care părul alb de pe cap ar fi trebuit să îi facă mai înțelepți, dar nu i-a transformat decât în niște năpârci hapsâne sau șobolani fricoși. Doi oameni au fost uciși de “tinerile speranțe” ale politicii locale, care vă păcălesc cu circ și puțină pâine, pentru ca să își poată ei clădi averi uriașe, averi ridicate pe cadavre.

Vor ieși în cor și vor urla din toți rărunchii că nu e vina lor, trompetele vor prelua mesajul și-l vor face mai puternic, pentru ca să acopere adevărul: cancerul care a pus stăpânire pe Administrația Locală din Focșani ucide.

Somn ușor în continuare, sper că nu v-am stricat visele frumoase, despre un oraș care își respectă oamenii care îl locuiesc.

S-ar putea iți placă și:
Tags: ,

Articole similare

4 Comments. Leave new

 • Somn ușor!? Se pare că șefii de administrație din România nu prea au somn noaptea, au alte preocupări. Cel mai vizibil dintre ei își număra banii din mită pe la miezul nopții http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=6654, se prea poate ca mulți dintre ei sa facă la fel. Cert este ca membrii aparatelor administrative românești au dus nesimțirea, tupeul și hoția la rang de artă.

  Reply
  • Gabriel Chelaru
   September 6, 2015 2:15 pm

   Urarea era adresata locuitorilor; multi par ca dorm si nu sunt interesati de ceea ce se petrece in jurul lor. Dar ai dreptate: administratia lucreaza zi si noapte pentru a-si umple buzunarele.

   Reply
 • Am citit articolul. Tot nu am inteles cum au murit cei doi. Daca vreti sa le citeasca publicul, adresati articolele publicului.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu