ENET reloaded

enetTrei persoane de viță nobilă liberală au anunțat pe nepusă masă că părăsesc corabia în derivă numită ENET. Cei trei vînători de bani de la stat moca s-au făcut remarcați prin rapiditatea cu care au decis dublarea salariului lui Merchea și, prin efectul legii, și a propriilor indemnizații de ședință. O măsură tipic liberală, cu rezultate benefice atît pentru buzunarul focșănenilor cît și pentru bugetul mereu pe plus al societății de termoficare ENET. Toate acestea cu agrementul surîzător al primarului Bacinschi. Pe care dacă faci greșeala să îl întrebi dacă avea cunoștință despre acestă măsură,ți-ar fi replicat senin că el,ca primar,nu avea cum să știe căci el nu are treabă cu ENET-ul, aici e vorba de atribuțiile Consiliului Local…
Cam aceasta ar fi marea realizare a administrației PNL la ENET, ceea ce nu e puțin lucru. Candidatul PNL la primăria Focșani, deputatul Țigăeru, chiar are obligația să o treacă la capitolul succese în plan local ale organizației PNL Focșani.Tot la acest capitol ar trebui trecută și performanța creșterii facturilor populației la căldură , aspect cu care liberalii vor da lovitura la viitoarele alegeri locale. Astfel devine de bun simț că motivația demisiei nu are nici o legătură cu programul managerial asumat la instalarea în “călduțele” fotolii, el referindu-se doar la circumstanțe independente de bunele lor intenții, măsurabile doar la scară națională și planetară. Acum de-abia puteți să aflați și dumneavoastră că la ”nivel național a lipsit o strategie de privind reglementarea și funcționarea unităților de tip ENET”. Cu ușurință se deduce că Băsescu e de vină, căci USL-ul nu a fost la guvernare. Sau se reclamă cu nonșalanță “ lipsa legislației care reglementează colaborarea și controlul Asociațiilor de proprietari și neimplicarea suficientă a proprietarului în rezolvarea acestei situații” . Iarăși o bilă albă pentru dl Țigăeru, care s-a bătut ca un leu pentru focșăneni în Parlamentul României. În rest, se etalează un vocabular tehnico-financiar ce vrea să acopere banalul și obișnuitul recurs la bugetul municipal, adică la banii strînși din taxe și impozite de la focșăneni: ”lipsa capitalizării SC ENET SA de către proprietar, la nivelul datoriilor înregistrate; nerealizarea conversiei datoriilor istorice în acțiuni de către AVAS, CUP SA și MFP, cu toate demersurile inițiate de conducerea societății”.
Ca să ne mai descrețim și frunțile, bătrînul valet baronial, dl Bacinschi, joacă în continuare la perfecțiune rolul care-i place, acela de face pe niznaiul. Ce-i drept îi stă și bine. Cînd se pune pe smiorcăit nu poți să îi reziști…Aplauzele sînt obligatorii. ”Nu m-au anunţat şi nu ştiu nimic. Dar cînd au fost numiţi în CA nu au ştiut că sunt anumite probleme la ENET? Este şi lipsă de răspundere… o fi şi cu plecarea liberalilor din USL, nu ştiu.”

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu