Scrisoare către Ana Blandiana: “Îmi doresc o bibliotecă pentru satul nostru și un autograf pe cartea Dvs”

Ionelia din Vulturu îi scrie câteva dintre dorințele ei poetei Ana Blandiana prin intermediul Concursului de scriere creativă “Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” iar la final îi solicită un autograf

Dragă Ana Blandiana,

Mă numesc Ionelia, am 10 ani și sunt elevă în clasa a IV-a. În manualul de limba română am avut o poezie scrisă de dumneavoastră. Se numește „Scrisoarea” și e o poezie foarte frumoasă. Deoarece am văzut că vă plac scrisorile, am decis să vă scriu și eu. Îmi place foarte mult să citesc, totuși, uneori, îmi este foarte greu să ajung la o carte. Locuiesc într-un mic sat de munte și nu avem bibliotecă. Spre deosebire de colegii mei, eu sunt mult mai norocoasă. Am câteva cărți vechi și prăfuite pe care mi le-a dăruit bunica. De asemenea, când primesc alocația, îmi mai comand câteva cărți folosind computerul vecinilor. E mult mai ușor pentru că noi stăm foarte departe de oraș, iar în librărie cărțile sunt mai scumpe.

Îmi doresc să adun cât mai multe cărți și să fac o bibliotecă a mea, în care toți colegii mei să poată citi cărți. Deja facem asta. În fiecare weekend, ne adunăm la mine ca să citim și ca să ne împărtășim impresiile de lectură. Totuși, acasă e mult mai greu să citești. Se aud tot felul de zgomote, unele chiar deranjante. Plus că există tot felul de tentații: televizorul, cățelul, pisica sau leagănul din curte. De aceea, îmi doresc o bibliotecă pentru satul nostru în care fiecare copil să fie bine venit.

Scrisoarea Ioneliei

Și aș mai avea o dorință.  Mi-ar plăcea foarte mult să am o carte cu autograful dumneavoastră. Colegii mei ar fi foarte încântați să vadă o carte cu autograful scriitorului din manual, mai ales că noi credeam că scriitorii au murit cu mult timp înainte de a ne naște noi, așa cum e în cazul lui Ion Creangă sau al lui Mihai Eminescu. Poate o conving pe mama să venim într-o zi la București când veți avea lansare de carte sau o lectură de poezie în fața cititorilor. Poate îmi veți da și un autograf. Ar fi un cadou foarte frumos pentru mine și pentru biblioteca pe care vreau să o fac la mine acasă.

Cu drag,

Ionelia

Scrisoare primită de la Radu Ionelia, în vârstă de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Vulturu. A aflat despre concursul de scriere creativă “Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” de la doamna învățătoare Paraschiva Stanciu. Am fost foarte entuziasmată, mai ales că în vara asta participasem și la o întâlnire cu echipa lui Cărțilă. A fost o experiență foarte frumoasă. Mie îmi place să călătoresc, să citesc, să dansez și să mă joc cu prietenii mei.”

Concursul de scriere creativă ”Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu” se derulează până pe 16 octombrie. Nu ratați șansa de a-i trimite și voi lui #Cărțilă, spiritul cărților de povești din proiectul cultural c@rte în sate, o super-scrisoare despre carte, lectură și prietenie! Premiile constau în cărți și experiențe frumoase alături de povestașii din echipa #CarteÎnSate.

Aveți mai multe detalii aici: https://tinyurl.com/ConcursDeScriere

S-ar putea iți placă și:
Tags:

Articole similare

Menu