Voi cît de des cumpărați produse fabricate în Vrancea?

100În Vrancea există 8.049 societăți comerciale active, însă mai puțin de o mie performează pe piața afacerilor și doar în jur de 25% fabrică produse competitive, care au reușit să se impună pe piață și să cîștige încrederea consumatorilor. În condițiile în care investițiile străine atrase anul acesta în Vrancea ajung la ridicola sumă de 136 de euro (de zece ori mai puțin decît anul trecut), a devenit mai mult decît o necesitate să susținem producția locală și să cumpărăm produse fabricate la noi, în Vrancea. Evident, cele în care avem încredere și care, cel puțin teoretic, ar trebui să fie mai ieftine și să ne ofere mai multe garanții de calitate. Blogul Vrancea Altfel, în calitate de partener media, susține campania ”100% Din Vrancea”, lansată de cotidianul Ziarul de Vrancea împreună cu centrul comercial Promenada Mall și supermarketul Carrefour Focșani, care și-a propus să promoveze companiile și produsele din județul Vrancea. „Campania și-a propus să comunice vrîncenilor importanța susținerii producției locale și să crească încrederea consumatorilor în produsele vrâncene, contribuind astfel la închegarea unei comunități mai puternice. Vrâncenii sînt invitați să participe activ la această campanie, prin intermediul concursului ”100% Din Vrancea”, derulat prin intermediul Ziarului de Vrancea, în cadrul căruia vor putea să vină cu idei de promovare a produselor și să afirme de ce sunt mândri că sînt vrânceni. Concursul se derulează în perioada 10-20 decembrie 2013, pe pagina www.ziaruldevrancea.ro și pe paginile de facebook: Echipa ZDV, Promenada shopping și 100% Din Vrancea, unde participanții sunt invitați să își înscrie părerile. Cele mai interesante 40 de idei și propuneri vor fi premiate. Anunțarea cîștigătorilor va avea loc în cadrul unui eveniment special, ce va fi organizat în perioada 20-22 decembrie la Promenada Mall. Evenimentul va cuprinde un târg cu produse tradiționale, un festival al brazilor de Crăciun, un atelier de artă tradițională și produse handmade din Vrancea, precum și multe surprize din partea artiștilor locali.”, anunță inițiatorii campaniei printr-un comunicat de presă.

”Și Tu Ești Vrâncean! Implică-te!”, este îndemnul organizatorilor. Dacă și voi credeți că e nevoie de mai mult decît a băga mîna în portofel pentru a cumpăra produse din Vrancea nu ezitați să vă alăturați acestui demers, măcar din patriotism local. În plus, pe lîngă menținerea unor locuri de muncă pentru conjudețeni, aveți șansa să cîștigați, acum, în prejma sărbătorilor, unul dintre cele 40 de coșuri cu produse fabricate în Vrancea puse la bătaie de organizatori. Cel puțin în contextul escaladărilor anti-democratice din Parlament și a nepăsării publice care alimentează tupeul parlamentarilor, iată că există și oameni care se gîndesc să-i susțină pe cei care muncesc și produc pentru publicul larg. Iar acest demers merită salutat.

Cu ce se lauda firmele din Vrancea

Știați că …Moripan Alex are peste 100 de salariati – toti locuitori ai judetului Vrancea – care produc zilnic peste 13.000 de paini ce sint livrate cu 15 autoutilitare care strabat zilnic judetul in lung si in lat?

Știati că… Aurora Odobesti este cel mai important producator de carne si “preparate traditionale din carne si dupa retete vechi”, din zona de est a tarii? Produsele din carne de porc de la Aurora sunt atestate de Ministerul Agriculturii si sunt obtinute dupa vechile retete din gospodariile romanesti.O parte dintre produse au fost deja inregistrate in Registrul de atestare al produselor traditionale.

Știați că …Avicola Focsani produce carne de pasare inca din 1982? Produce cca 12.000 tone pe an, adica cca. 1000 tone pe luna. Lunar, cca. 30 de tone de carne este exportata in Austria- Germania- Franta. Produsele sub brandul “FERMA VRANCEANA”pot fi gasite pe rafturile marilor retaileri precum: Carrefour, Cora, Penny XXL, Metro, Mega Image, Profi.

Știați că … firma Laris Productions este una dintre cele mai vechi firme de productie publicitara din Romania, fiind infiinitata in 199? Laris Productions a facut modificarea camionului Coca Cola si a realizat celelalte materiale pentru campania “Hai sa mincam impreuna!”, realizata de compania americana de bauturi racoritoare. Firma produce si monteaza standuri expozitionale pentru branduri importante, cum ar fi: Nescafe, Agricover, Virginia, Nestle, OMV, Roche Romania sau BRD.

Știați că … Ouăle ”Din Ogradă” sunt produse de ferma AVIPUTNA din comuna Golești? Producatorii sustin ca acestea provin de la găini crescute liber și fără stres, la sol, în voliere. Ferma AVIPUTNA produce 5 milioane de ouă/ lună.

Știați că …Vincon este unul dintre cei mai mari producători de vin din România deţinând peste 1.580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi? Vinurile de la VINCON au adunat în ultimii zece ani peste 350 de medalii de aur la concursuri nationale si internationale. Vincon a reuşit performanţa de a avea două firme în randul marilor contribuabili din judeţ, ambele cu rezultate bune. Beciul Domnesc, detinut de Vincon la Odobesti, este monument ocrotit UNESCO.

S-ar putea iți placă și:
Tags: , , ,

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu